Gyász: elhunyt Wichmann Tamás, a magyar kenuslegenda

Életének 73. évében elhunyt Wichmann Tamás, legendás magyar kenus.

A szomorú hírt a sportoló fia erősítette meg a Nemzeti Sport megkeresésére. Wichmann Tamás fantasztikus pályafutást tudhatott maga mögött: kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, kétszer olimpiai bronzérmet szerzett, egyszer pedig ezüstérmes lett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Wichmann Tamás már hosszú ideje gyógyíthatatlan betegséggel küzdött: 2017 őszén fedezték fel az orvosok, hogy rákos, a gyilkos kór a vastagbelén kívül a máját és a tüdejét is megtámadta – lapunknak is elmondta: tudta, már nincs sok ideje hátra. A gyilkos kór elleni kilátástalan csatában azonban szerettei, barátai mindvégig erőt adtak neki és Wichmann mindent megtett azért, hogy leküzdje betegségét. Összesen 38 kemoterápiás kezelésen esett át, sajnos azonban kénytelen volt beletörődni, már nem tudnak rajta segíteni az orvosok.

– Csodák léteznek, de nem az esetemben, a gyógyulásom esélye nulla. Bármennyire is szeretném, nem tudnak meggyógyítani, csupán az életminőségemen lehet javítani. Amit lehet, megteszek. Nagyon sok gyógyszert szedek. Amikor szükséges, vizsgálatra is megyek – nyilatkozta januárban az utolsó, Blikknek adott interjújában a kenuslegenda.

via blikk.hu

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük