Győrfi Pál az elsők közt oltatja be magát

Sharing is caring!

Az elsök közt regisztrált a koronavírus elleni oltóanyag beadására, és amint lehet beoltatja magát Győrfi Pál – derült ki a Ripostnak adott interjújából.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője egyúttal arra biztat mindenkit, hogy kövesse a példáját:

“Közel a megoldás, már látjuk a fényt az alagút végén, de addig még ki kell tartani.”

– nyilatkozta.

A lap kérdésére azt is hangsúlyozta, hogy nincsenek benne kételyek a gyorsan kifejlesztett oltás megbízhatóságával kapcsolatban.

“Magyarországon csak megbízható és hatékony oltást fognak engedélyezni. A védőoltás beadásának apró kellemetlensége nem hasonlítható össze azzal, ha valaki elkapja a veszélyes betegséget, ezért a kollégáimat és mindenkit arra biztatok, oltassa be magát bátran.”

Az Európai Gyógyszerügynökség december 21-én dönthet a Pfizer vakcinájának engedélyezéséről, Jens Spahn német egészségügyi miniszter tegnap azt nyilatkozta, hogy várhatóan december 27-én kezdődhetnek el az oltások az Európai Unió egyes tagállamaiban. Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs tegnapi sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy ezt követően kezdődhet meg az oltóanyag kiszállítása és indulhat az oltás Magyarországon is, amelynek első körében, már december végén az egészségügyi dolgozók kaphatnak belőle.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük