Győzött a Blikk: Elengedték Katalin büntetését, amit azért kapott, mert infarktusa lett vezetés közben és csak a tilosban tudta megállítani autóját a Terézvárosban

Győzött a Blikk: Elengedték Katalin büntetését, amit azért kapott, mert infarktusa lett vezetés közben és csak a tilosban tudta megállítani autóját a Terézvárosban

Sharing is caring!

A történetet a Blikk hozta nyilvánosságra tegnap. Katalin január 22-én éppen a körzeti orvosához tartott, amikor nyomni kezdett a mellkasa, zsibbadt a karja és olyan érzése volt, mintha kést vágtak volna a hátába. Azonnal tudta, hogy nagy a baj, de összeszedte minden erejét és autójával megállt egy kereszteződés után, hiszen csak az lebegett a szeme előtt, hogy mentse a mellette ülő, fogyatékossággal élő fia és saját, illetve a többi autós életét. akkor még nem sejtette, hogy infarktusa van. Végül mentő vitte el. Katalin azt mondta a Blikknek, hogy az még rendben is van, hogy megbüntették, hisz nem tudhatták, mi történt a kocsival, az viszont erősen kifogásolható volt, ahogyan beszéltek vele, miután felhívta őket azt követően, hogy jobban lett. Zárójelentét követeltek, meg igazolásokat és kérvényt, majd mikor ezeket beküldte, azzal hárítottak, hogy akár az elnöknek is írhat, ami büntetést ők kiszabnak, azt be kell fizetni. Ők amúgy sem tudnak méltányosságot gyakorolni, csak a rendőrség.

(A legfrissebb hírek itt)

Nos, még ez a szerencse, a rendőrség ugyanis pont ezt tette. Szombaton a következő közleményt adták ki:

“Egy országos napilapban (Megjegyzés: ezek lennénk mi, a Blikk…) 2021. február 26-án jelent meg cikk arról, hogy a Terézvárosi Önkormányzat Közterület-felügyelet munkatársai távollétében 15 ezer forintra bírságolták meg egy szabálytalanul leparkolt autó 74 éves tulajdonosát, aki autójával azért állt meg rossz helyen, mert szívinfarktust kapott és mentő vitte el.

A Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Polgármesteri Hivatal Rendészeti Osztály feljelentése a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságára 2021. február 26-án érkezett meg, amelyet a kerületi rendőrkapitányság soron kívül elbírált, és a folyamatba helyezett szabálysértési eljárást még aznap megszüntette.

Az eljárás során a hatóság megállapította, hogy a gépjárművel valóban az idős nő parkolt le szabálytalanul, azonban ennek oka kizárólag a rosszullét volt, és a nőt a mentőszolgálat a helyszínről kórházba is szállította. A beszerzett adatok alapján a hatóság azt is megállapította, hogy a konkrét esetet tekintve büntethetőséget kizáró ok áll fent, így az eljárást a kerületi rendőrkapitányság megszüntette.”

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük