Több ellenzéki politikushoz hasonlóan kihagyta az ünnepélyes átadót az Országházban Gyurcsány Ferenc és nem vette át listás parlamenti mandátumát.

Hiányosak voltak a padsorok a parlament kupolacsarnokában, ahol a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökétől ünnepélyes keretek között – Orbán Viktor miniszterelnökhöz és a többi kormánypárti képviselőhöz hasonlóan – átvehették megbízólevelüket az országgyűlési választáson listás mandátumot szerzett képviselők.

Az eseményen nem volt ott az ellenzéki összefogás több vezető politikusa: nem vette át mandátumát Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely és Dobrev Klára (ők nem is fogják), továbbá Jakab Péter, Gyurcsány Ferenc, illetve a Jobbik nyolc politikusa sem: Z. Kárpát Dániel, Brenner Koloman, Lukács László György, Sas Zoltán, Varga Ferenc, Bencze János, Balassa Péter, Szabó Hajnalka.

A kormánypártok oldaláról Gál Kinga, Halász János és Nacsa Lőrinc is később veszik át megbízólevelüket – írja a 444.hu.

Az ötödik Orbán-kormány összetétele kapcsán még tart a titkolózás, ám a Blikk információi szerint négy fiú édesanyja, Gál Kinga a legerősebb jelölt Novák Katalin helyére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.