Három édesanya szólalt meg egy videóban, hogy milyen volt terhesen, oltatlanul elkapni a koronavírust.

A briteknél egy igencsak megrázó videóval igyekeznek tudatosítani azt, hogy aki nem veszi fel az oltást, könnyen kórházba kerülhet, ha elkapja a fertőzést. Az angol Országos Egészségügyi Szolgálat videójában három oltatlan édesanya vallott saját Covid-harcáról.

A videóban szereplő Christina végig azért imádkozott, hogy születendő gyermeke életben maradjon, Joanne babája pedig nem jutott elég oxigénhez a fertőzés miatt. Ám az is előfordult, hogy valakinek már a családját is felkészítették arra, hogy búcsúzzanak el szerettüktől.

A három nő története közül Tanviháé bizonyul a legmegrázóbbnak: a kismama második terhessége 32-33. hete körül került kapta el a vírust, akkor, amikor még nem volt lehetőség felvenni az oltást. A nőt azonnal kórházba vitték, császármetszéssel pedig megszületett a kisfia.

Engem intubáltak, a családomnak pedig azt mondták, kicsi a valószínűsége, hogy túlélem, így készüljenek fel a legrosszabbra– nyilatkozta a videóban, majd hozzátette, hogy egy nővér azt mondta neki, le fogják kapcsolni a gépekről, ugyanis nem tudják megmenteni az életét. Utolsó esélyként egy ECMO-gépre helyezték át, amely segítségével jobb állapotba került, ám kisfiát így is csak két hónap után láthatta először.

Ez volt nem csak az én életem legrémisztőbb élménye, de az egész családomé is– idézte Tanvihá szavait a Bors.https://pulsembed.eu/p2em/ck6Pj3ZMW/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.