Három koronavírusos is volt a PTE gólyatáboraiban

Sharing is caring!

Miután két tábor résztvevői között is találtak fertőzötteket, az egyetem lefújta a többi eseményt. A tünetmentes, de koronavírusos gólyák akár egy napig is együtt lehettek a többiekkel.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Két fiatalnál is kimutatták a koronavírus-fertőzést a Pécsi Tudományegyetem (PTE) sikondai gólyatáborában – írja a Bama. Több mint 150-en voltak a rendezvényen, közülük 43-an kerültek karanténba.

A PTE egy másik, bodajki gólyatáborában is találtak egy koronavírus-fertőzöttet. Ezért

a diákok védelme érdekében a PTE az összes további gólyatáborát lemondta.

Az egyetem hallgatói önkormányzatának honlapjára szerdán kikerült egy közlemény, amely szerint a táborba lépéskor a hallgatók érintésmentes testhőmérséklet-mérésen, valamint előszűrésen vettek részt. A tábor területére kizárólag az említett vizsgálatok alapján egészséges, koronavírus tüneteit nem mutató személyek léphettek be.

Arról is beszámoltak, hogy a tábor területére belépett gólyákon – ha nem rendelkeztek öt napnál régebbi, igazolt negatív teszttel – molekuláris biológiai vizsgálatot végeztek. A három tünetmentes hallgatónál ez mutatta ki a koronavírust. A Bama szerint ennek az eredményére viszont akár egy napot is várni kellhetett, addig pedig akár másokat is megfertőzhettek az érintettek.

Facebook Comments