Háromgyermekes édesanya lett az év taxisofőrje, aki hamarosan már elektromos autóval fuvarozza az utasait

Háromgyermekes édesanya lett az év taxisofőrje, aki hamarosan már elektromos autóval fuvarozza az utasait

Sharing is caring!

Váradi Zsuzsanna már túl van 350 000 kilométeren, imád beszélgetni az utasokkal, és az éjszakai munkától sem riad meg.

December 18-án a Főtaxi központjában adták át a Dudás Zoltánról, a taxis közösség legendás alakjáról elnevezett

Az év taxisofőrje díjat, amelyet 2020-ban a taxisok szavazatai alapján Váradi Zsuzsanna érdemelt ki.

Az év taxisofőrje öt éve van a szakmában, a Főtaxinál négy éve dolgozik. Szereti a munkával járó függetlenséget, hogy taxisként nincs beosztás vagy kötött munkaidő.

Bár sokan gondolják úgy, hogy a taxizás tipikusan férfi foglalkozás, a Főtaxinál nem ritka, hogy nők ülnek a volánnál. Kevesen tudják, de a világon az első női taxisofőr is magyar volt: Frau von Papp 1907-ben, Berlinben vágott bele a bérkocsizásba.

“Biztos vagyok benne, hogy ő is olyan rátermett és előremutató gondolkodású hölgy volt, mint Zsuzsa, aki imád vezetni és beszélgetni az utasokkal. Nem véletlen, hogy a taxis kollégákat is megnyerte, hiszen mindig kész segíteni, és ötleteivel, javaslataival támogatja a teljes Főtaxi-csapat munkáját”

– árulta el Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

hirdetés
“Mivel általában este és éjszaka dolgozom, sokan kíváncsiak arra, hogy nem veszélyes-e éjszaka nőként taxizni. Persze néha előfordulnak problémás utasok, de ezt a diszpécserszolgálat és a kollégák segítségével mindig sikerül megoldani”

– mondta el Váradi Zsuzsanna, akinek a párja szintén taxizik, három lánya pedig már felnőtt.

Az év taxisa már túl van 350.000 kilométeren, és azt tervezi, hogy a jelenleg használt hétszemélyes Volkswagen Touranját

még az idén lecseréli egy környezetkímélő elektromos autóra. A kiszemelt Kia e-Niróra azért esett a választása, mert akár napi 400 km-t is meg tud tenni, és még az utasok csomagjai is elférnek benne. Ezzel nem csak a környezetet óvja, de az elektromos autókat használókat megillető tagdíjkedvezmény révén, valamint a reptéren a Főtaxi saját töltőit használva a költségei is csökkennek majd.

A Főtaxiról

A Főtaxi Zrt. Magyarország legnagyobb taxitársasága, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. A Főtaxi Zrt. jogelődjét, az Autótaxi Rt.-t 1913-ban alapították, az ország első és Európa hetedik taxitársaságaként. A Főtaxi-csoporthoz tartozó Főtaxi, Budapest Taxi és MB Elit Taxi összesen mintegy 1500 taxis vállalkozó közreműködésével végzi személyszállítási szolgáltatását, elsősorban Budapesten és a fővárosi agglomerációban. A vállalat 2019-ben éves összevetésben közel 11%-kal, 2,7 milliárd forintra növelte nettó árbevételét. 2013-ban a Főtaxi elsőként kapta meg a Budapesti Közlekedési Központtól a „minősített fuvarszervező” igazolást, megbízható partnerként pedig 2010 óta a Liszt Ferenc repülőtér hivatalos szerződött szállító partnere.

A díj

A 2019-ben alapított díj az olyan taxisofőr munkájának elismerésére szolgál, aki – Dudás Zoltán nyomdokait követve – az adott évben a legtöbbet tette a taxis szakma elismertségéért, népszerűsítéséért. Az év taxisofőrje díjra minden évben 5 taxis kollégát jelöl a Főtaxi vezetősége. A díj odaítéléséről az aktív állományban lévő kollégák szavazással döntenek. Az idén a szavazatok közel felével a taxis szakma Váradi Zsuzsannát díjazta, az elismeréshez egy hónap tagdíjmentesség is jár.

Háromgyermekes édesanya lett az év taxisofőrje, aki hamarosan már elektromos autóval fuvarozza az utasait

Dudás Zoltán

Dudás Zoltán 1977-ben ült először szabadjelzős autó volánjánál, mint másodállású taxis, amikor a Főtaxi „Prielle” garázs aktív tagja lett. 1984-től már főállásban szállította Budapest utazóközönségét, először magántaxisként, majd 1985-től City Taxi égisze alatt.

Utóbbinál 1996-tól a Felügyelő Bizottság Elnöke lett, 1999 és 2001 közt pedig a City Taxi Szövetkezet elnökeként dolgozott. 2002-től az Est Taxi, 2003-tól 2008-ig a BudaTaxi-Tele5Taxi taxi üzletág igazgatójaként kamatoztatta tudását. 2008-ban visszatért a Főtaxihoz, és csatlakozott a BKIK vezetőségéhez, 2018. augusztus 31-én pedig innen ment nyugdíjba. Néhány hónappal később, október 30-án, súlyos betegség következtében, az egész taxis társadalom legnagyobb bánatára, elhunyt.

Szakmai érdemei közé tartozik, hogy már a 2000-es évek elején híve volt a néma címkiadásnak. Aktív támogatója volt a hatósági rögzített tarifának és a 2018-as tarifaemelésnek is. Minden esetben a taxis vállalkozók szakmai és anyagi elismertségének javításán dolgozott.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük