Hatmilliós kártérítést kapott, mert nem kapaszkodott a mozgólépcsőn

Megosztás

A kanadai Legfelsőbb Bíróságon dőlt el annak a kanadai nőnek az ügye, aki még 2009-ben kockáztatta saját és mások biztonságát azzal, hogy nem kapaszkodott a mozgólépcsőn, mert épp a pénztárcájában keresett valamit.

Kérjük kapaszkodjon! (Fotó. pexels.com)

A mozgólépcső alján egy rendőr várta és azt kérte, hogy a nő kövesse. Ám Bela Kosoian úgy döntött, nem tart a rendőrrel, mert nem követett el semmit. Miután igazolni sem akarta magát, őrizetbe vették és két büntetőcédulával engedték el. Egyszer 100 dollárt (30 ezer forint) kapott a figyelmeztetések ignorálásáért és 320 dollárt (97 ezer forint), mert akadályozta az eljárást.

Bela Kosoian nem hagyta magát, beperelte a hatóságot és 45 ezer dollárt követelt kártérítésként. Bár több fórumon is elutasították az ügyét, a Legfelsőbb Bíróság végül neki adott igazat, mert a mozgólépcsőnél lévő jelzések nem törvényerejűek, mindössze figyelmeztetések. A bíróság szerint Kosoian nem a legmegfelelőbben viselkedett, de semmiképp sem kötelezhető arra, hogy kapaszkodjon a mozgólépcsőn. A nő végül 20 ezer dollár (hatmillió forint) kártérítést kap. (via)

Megosztás

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül