Havas Henrik válasza a sz..vádakra – Nem ússza meg: bíróság elé áll Baukó Éva

Havas Henrik válasza a sz..vádakra – Nem ússza meg: bíróság elé áll Baukó Éva

Sharing is caring!

Budapest — Folytatódik a botrány, nem úszta meg a bírósági procedúrát Baukó Éva (37)! Havas Henrik (71) új többmilliós személyiségi jogi pert indított a modell ellen.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt már, 2017-ben Havast többen is sz..uális zaklatással vádolták. A televíziós ellen akkori munkahelyén, az ATV-ben belső vizsgálatot indítottak, és Baukó azt állította, hogy amikor a személyi asszisztense volt, Havas zaklatta és megzsarolta, ha nem lesz a szeretője, tönkreteszi. Akkor az újságíró 20 milliós polgári pert indított a televíziós csatorna ellen.

A tévénél lefolytatott belső vizsgálat eredményét nem hozták nyilvánosságra, ám mivel ezt követően nem hosszabbították meg a műsorvezető szerződését, Havas Henrik szerint azt a látszatot keltették, hogy az eredmény elmarasztaló volt. A perben tanúként beidézték Baukó Évát is.

Most újabb jogi procedúra indul, ám a celebnő ezúttal nem tanú lesz, hanem vádlott, információnk szerint hárommillióra pereli az új­ságíró. Baukó Éva az ATV-vel szemben indult ügy tárgyalásain soha nem jelent meg. Most elmondta lapunknak, hogy azért nem vett részt a tárgyalásokon, mert egy címváltozás miatt nem kapta meg az idézést.

– Az egész ügy a véleményem szerint azért indult újra, mivel nem kaptam meg az idézést a tárgyalásra, ezért persze nem is tudtam elmenni rá. A címem megváltozott. Most pedig újra a szüleimhez ment egy idézés, amelyből megtudtam, hogy rágalmazással és becsületsértéssel vádolnak, és több millióra perelnek. Ez a történet tíz éve kezdődött, amikor a ValóVilág című műsorban elmondtam, hogy Havas Henrik zaklatott. Három évvel ezelőtt kapott óriási nyilvánosságot a Metoo-mozgalom alatt. Elképesztő. Egyébként állok a dolog elébe. Én a Mokkában és a Facebookon is az igaz­ságról beszéltem, eskü alatt is vállalom minden szavamat. Nekem most is tiszta a lelkiismeretem, de ha úgy vesszük, ennyi év után újra zaklat engem ezzel az egésszel – mondta Baukó Éva, akit ebben a perben dr. Mester Csaba képvisel majd.

– 13 évvel ezelőtt dolgoztam Havasnak. Anno a ValóVilágban elmondtam, hogy mi történt, és akkor kiröhögött, és nem perelt be. Egyébként pedig a Tanár úr is tudja, hogy az állítások igazak.

Havas Henrik válasza a sz..vádakra – Nem ússza meg: bíróság elé áll Baukó ÉvaBaukó Éva azt mondja,neki tiszta a lelkiismerete

Lapunk érdeklődésére Havas Henrik azt mondta, az állítottakkal szemben soha semmilyen munkakapcsolatban nem volt Baukó Évával és ezt igazolni is tudja.

Két mondatom van ezzel kapcsolatban, többet nem is érdemel. Három éve tart ez a cirkusz, senki sem jelenik meg a tárgyalásokon, Baukó sem, immár két alkalommal. Az ügyvédem türelmetlen lett, és beperelte, erről van szó

– mondta Havas Henrik a Blikknek.

– Még a 2017 decemberi lejáratásával kapcsolatban először az ATV-t, majd az Origót is kiadó New Wave Group Kft.-t is bepereltük. Baukó Évát az akkori eljárásban tanúként idéztük be, aki azonban egyszer sem jelent meg, így nem volt módunk bizonyítani, hogy alaptalan volt minden állítása, ami később ráadásul végiggyűrűzött a médián Havas Henrikkel kapcsolatban. Nem volt lehetőségünk a bizonyításra, ezért három évvel később indítottunk egy újabb peres eljárást, ezúttal már Baukó Évával szemben. Ebben szeretnénk azt bizonyítani, hogy Havas Henrik nem volt a főnöke, és nem is zaklatta Baukó Évát. Minden állítását meg tudjuk cáfolni – mondta el lapunknak dr. Soós Péter, a televíziós ügy­védje.

Alekosz borított mindent

2017 decemberében, amikor Baukó beszámolt a zaklatási ügyről, megjelent egy videó, amelyben a barátja, Alekosz azt állította, hogy ez egy felépített történet, és a celebnő nagyjából 2 millió forintot kaphatott azért, hogy rágalmazza meg a tévést. A videó a mai napig megnézhető a YouTube-on.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük