Hazafias balladával üzentek a magyar katonák

Hazafias balladával üzentek a magyar katonák

Sharing is caring!

Hazafias balladával kedveskedik a Magyar Honvédség Központi Zenekara. A Ballada a Hazámról című zenei összeállítás Pánczél Kristóf zongoraművész, Erdő Zoltán tárogatóművész és Ress Hajnalka előadóművész együttműködésében jött létre.

A pandémiás helyzet okán a Magyar Honvédség főkarmestere (főzeneigazgató) Csizmadia Zsolt ezredes, a Honvédelmi minisztérium engedélyével két videóklippet készíttetett a Magyar Honvédség Központi Zenekarával.  Ezzel szerettek volna kedveskedni a magyar embereknek, melyben az egyik klip a feltétlen hazaszeretetről szól, amelyet a Honvédség a művészet, a zene nyelvén sugároz a közönség felé.

Hazafias balladával üzentek a magyar katonák
A népszerű énekművész, Ress Hajnalka nagyon sajnálta, hogy nem találkozhatott a katonákkal

– Megtisztelő választásuk a Ballada a Hazámról című crossover zenei összeállításra esett, amelyet a 100 éves Trianoni évfordulóra készítettem – eredetileg Pánczél Kristóf zongoraművésszel és Erdő Zoltán tárogatóművésszel -, így azt Sárosi Péter százados a Központi zenekar állandó hangszerelője írta át a fúvószenekarra. Ennek folytatása Menyhárt János – Miklós Tibor szerzeménye Ez az otthonunk címmel – magyarázta a videóklip születését a népszerű előadóművész, Ress Hajnalka.

Hazafias balladával üzentek a magyar katonák
Sárosi Péter százados, Kovács Tibor alezredes, Ress Hajnalka énekművész és Csizmadia Zsolt ezredes

Az énekesnő azt is elárulta, bár a felvételek a Stefánia palotában készültek, nem találkozhatott a katonákkal, mert ügyeltek arra, hogy betartsák a járványügyi intézkedéseket.

Hazafias balladával üzentek a magyar katonák

„Furcsa is volt, hogy most nem lehetünk a zenekarral közel egymáshoz, mint normál esetben. De azért a fess zenészek a csillogó hangszereikkel a kezükben csak odacsaltak az üvegajtóhoz, hogy legalább azon keresztül láthassam az énekem alá zenélő katonákat” – nevette el magát az énekesnő.

A videóklip itt tekinthető meg:

Facebook Comments