Hazavágott a járvány egy 450 éves kocsmát

Hazavágott a járvány egy 450 éves kocsmát

Sharing is caring!

Tolkien egyik törzshelye volt Oxfordban a Lamb and Flag, ami 1566 óta működik.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Bezárni kényszerül a St. John’s College, az Oxfordi Egyetemet alkotó 45 intézmény egyike a Lamb and Flag nevű kocsmát, ami 1566-ban nyitott meg Oxfordban – írja az Euronews . A műintézmény 1613 óta a belvárosi St. Giles’ utcában működik.

A St. John’s College szerint az elmúlt év eredményéből az látszik, hogy a kocsma tovább nem fenntartható, ezért a hónap végén bezár.

Hogy átérezzük a súlyát a bezárásnak, érdemes tudni, hogy az oxfordi diákok, tanáraik, kutatók, tudósok és írók kedvelt helye volt a Lamb and Flag. Az Euronews szerint kisebb vagyonokat hagyott ott például a Gyűrűk ura trilógia írója, J.R.R. Tolkien, vagy a Narnia krónikájának a szerzője, C.S. Lewis.

Szerencsére nincs még veszve minden: akció indult a megmentésére.

Facebook Comments