A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egy 54 éves háziorvos és 25 éves segítője ellen, akik a megalapozott gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttattak védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást.

A nyomozás adatai szerint a segítő toborozta azokat, akik nem akarták beoltatni magukat COVID ellen, de hozzá akartak jutni a védettségi igazolványhoz – írja a police.hu. A háziorvos előzetes egyeztetést követően személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, ahol őket beoltottként rögzítette az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra. Mindezért cserébe az orvos és segítője személyenként 50 ezer forintot kért, amely összeget aztán elosztottak egymás között.

(A legfrissebb hírek itt)

A rendőrség lefoglalta a hamis védettségi igazolványokat, amelyet 50 ezer forintért adtak azoknak, akik nem kaptak oltást Fotó: police.hu

A nyomozók az orvosi rendelőjében fogták el a háziorvost és segítőjét 2021. július 15-én. Mindkét férfit vesztegetés, valamint védettségi igazolással való visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Amennyiben a bíróság megállapítja a bűnösségüket, úgy cselekményükért akár 12 évi szabadságvesztéssel is büntethetők.

Az orvos segítője hajotta fel az ügyfeleket, őt is bilincsben vitték el Fotó: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.