Hermetikusan elzárva élnek az Európa-bajnokságért harcba szálló magyar labdarúgó-válogatott tagjai

Sharing is caring!

Miközben a labdarúgó-válogatott elképesztő téttel bíró meccsre, a csütörtöki (M4, 20.45) Izland elleni Eb-pótselejtezőre készül, más fronton is csatát kell vívnia: mégpedig a koronavírussal.

A betegség ugyanis átírhat minden elképzelést, tartalékossá teheti a csapatot, veszélybe sodorva a nagy álmot, az Eb-szereplést.

Komoly gondban van az olasz Marco Rossi (56), a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Nem elég, hogy tegnap kiderült, a vírus miatt zárt kapus lesz a csütörtöki meccs, azaz nem szoríthatnak szurkolók a mieinknek a Puskás Arénában, a kijelölt keretből ugyanis a járvány egyre több játékos szerepeltetését nehezíti meg. Előbb Rossi segítője, Giovanni Costantino (36) fertőződött meg, majd a horvát Osijek légiósa, Kleinheisler László (26) dőlt ki, vasárnap pedig az osztrák Salzburg közölte, hat pozitív teszteredmény miatt karanténba helyezte csapatát, s egyelőre a válogatott játékosokat sem engedi haza. Márpedig a salzburgiaknál vezérré váló Szoboszlai Dominikra (20) nagy szüksége lenne Rossi csapatának. Hogy a középpályás végül csatlakozhatott-e a nemzeti együtteshez, csak később után derül ki.

„Dominikkal beszéltem, s azt mondta, ha a Salzburg nem engedi el, akkor gyalog fog jönni, annyira játszani akar” – mondta még a kerethirdetéskor Rossi.

Ha Szoboszlai hétfői tesztje pozitív eredményt hozott, le kell mondani róla. Ha negatívat, de a klubja nem engedné el, akkor is dönthet úgy, hogy pénzbírságot kockáztatva Telkibe utazik. Korábban a Juventus portugál sztárja, Cristiano Ronaldo tett ilyet, amikor a válogatottól visszatért Torinóba.

Ám a nemzeti csapatnál is fontos az óvatosság.

„Akiknél az egészségügyi stáb indokoltnak tartja, újabb tesztet végzünk el az érkezésükkor, s az eredmény megszületésééig elkülönítjük őket. Csak negatív eredmény esetén találkozhatnak a csapattal” – árulta el Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Telkiben is „buborékot” hoztak létre, a legnagyobb szigorral.

„A futballisták külön szobákban lesznek elszállásolva, a komplexumon belül pedig az étkezéseken és az edzéseken kívül végig maszkot kell viselniük, de az állandó kézfertőtlenítésre is figyelmeztettük őket” – tájékoztatta lapunkat az MLSZ. – Az étteremben egymástól másfél méter távolságot tartva étkezhetnek, és nem csak a meccset megelőzően, hanem az összetartás alatt is tesztelik a keretet és a stábot.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments