Hetven nap alatt evezte át az Atlanti-óceánt egy 21 éves nő

Hetven nap alatt evezte át az Atlanti-óceánt egy 21 éves nő

Sharing is caring!

Az eddigi rekorder egy évvel idősebb volt, amikor megtette a közel 5 ezer kilométeres utat.

Jasmine Harrison, a 21 éves észak-yorkshire-i úszásoktató decemberben indult el a Kanári-szigeteki La Gomerából, s a 4828 kilométeres utat 70 nap, 3 óra és 48 perc alatt megtéve szombaton kötött ki Antigua szigetén. Ezzel ő a legfiatalabb nő, aki átevezett az Atlanti-óceánon.

A BBC-nek elmondta, három évvel korábban, a Talisker Whisky Atlantic Challenge verseny 2017-es döntőjét látva jött az ötlete, hogy nevezni fog. Amikor a hosszú átkelésről kérdezték, elmondta, hogy „jó és rossz emlékek” elegyét élte át, tetszett neki, hogy kiszállhatott a mindennapi rutinból.

Semmihez sem hasonlítható, hogy tényleg mindentől, a közösségi médiától, a rossz hírektől, szó szerint mindentől elszakadtam”

– magyarázta.

Az átkelés során felváltva evezett és aludt két-két órán át. Annak ellenére, hogy el volt vágva a világtól, műholdas telefonon naponta beszélt az édesanyjával. Az úton akadtak nehézségei, két nappal a célba érés előtt felborult, közben megsérült a könyöke.

Amikor azt kérdezték tőle, mire vágyik leginkább, miután szárazföldre teszi a lábát, azt mondta: „ételre, feltétlenül ételre” .

Harrison amellett, hogy a legfiatalabb női teljesítőként rekorder lett, jótékony célra több mint 10 ezer fontot (4,1 millió forint) is össze gyűjtött.

A korábbi rekordot az amerikai Katie Spotz tartotta, aki 2010-ben, 22 éves korában szelte át az Atlanti-óceánt január 3. és március 14. között. A legfiatalabb átkelő egy Lukas Haitzmann nevű fiú volt, aki 18 évesen, 2019-ben teljesítette a kihívást.

Facebook Comments