Az oroszok és az ukránok által is ünnepelt ortodox húsvét idején sincs fegyvernyugvás, Donyeck és Luhanszk megyében nagyon heves összecsapások zajlanak,

Napra pontosan két hónappal ezelőtt indult el az orosz hadsereg ukrajnai inváziója, ma pedig az ortodox húsvét napja van, ennek ellenére a harcok erre az időre sem álltak le Ukrajnában. Az orosz hadsereg jelentős erőket csoportosított át Kelet-Ukrajnába és érdemben növelte a katonai aktivitását a térségben.

Az orosz erők folytatták az ukrán városok heves ágyúzását az ortodox húsvéti ünnepségek előestéjén. Az egyik legnagyobb ortodox ünnep előestéjén az orosz hadsereg továbbra is aktívan ágyúzta a békés ukrajnai városokat és gyilkolta a civileket

– közölte vasárnap Ljudmila Denyiszova, az Ukrán Legfelső Tanács emberi jogi biztosa.

Harkiv városában az ombdusman közlése szerint három rendőr és egy nő megsebesült, a harkovi régióban található Szlatine faluban pedig egy ház ágyúzása során két férfi meghalt. Denyiszova elmondta, hogy az orosz csapások során négy civil vesztette életét Donyeck térségében, további nyolc ember pedig a luhanszki régióban. Az orosz tüzérség szombaton pedig három embert ölt meg egy zaporizzsjai kertben.

Herszon régióban is feszült a helyzet, ahol ukrán tisztviselők arra figyelmeztettek, hogy oroszok egy látszat-függetlenségi népszavazásra készülnek, miközben a régió a humanitárius katasztrófa küszöbén áll.

(CNN)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.