2022-ben az infláció soha nem látott szinteken, az állami támogatások pedig a vállalkozások és a magánszemélyek számára is jelentős mértékben kezdenek csökkeni. Helyes döntés lehet, ha ebben a piaci környezetben elkezdünk felkészülni a váratlan pénzügyi helyzetekre. Milyen lépéseket érdemes megtenni? Cikkünkből kiderül!

Egy válsághelyzet minden vállalkozás életében kockázatot jelent, azonban a tudatos felkészülés jelentősen csökkentheti a veszteségeket és cégünk sikeresen túlélheti a nehéz időszakot. Sőt, számos versenytársunk kiszállhat a versenyből, így még növelhetjük is a piaci részesedésünket!

Íme három tipp, ami segíti vállalkozásodat az anyagilag váratlan helyzetekben:

#1: Faktoring – a kiállított számláid összegére nem kell többet várnod

Sok vállalkozás számára megterhelő, hogy kiállított számlákat partnere csak a fizetési határidő utolsó napján (akár 30, 60 vagy 180 nappal a számlázást követően) fizeti csak ki. Válságidőszakban pénzünk visszaforgatása cégünkbe kulcsfontosságú. Erre kiváló megoldás a faktoring, amelynek segítségével pénzünkhöz juthatunk már a számlakiállításkor, az elszámolás pedig egyszerű és jól követhető. Számos faktoring céget találunk a hazai a piacon, azonban érdemes arra törekedni, hogy banki háttérrel rendelkezőt válasszunk, hiszen ez extra garanciát jelent.

#2: Tervezés, tervezés és tervezés

Nehéz úgy felkészülni egy válsághelyzetre, ha nem tudjuk, hányadán állunk anyagilag. Üljünk le, és szánjunk időt a cash flow tervezésre, hogy egyértelműen lássuk a következő időszakra tervezett bevételeket és kiadásokat. Egy egyszerű táblázat hatalmas segítség lehet, hogy ne érjen váratlanul egy esetleges likviditási probléma, és időben tudjunk lépéseket tenni a megelőzésére.

Ha már látjuk a várható nehézségeket, érdemes megvizsgálni, hogy a faktorálás vagy a hitelfelvétel a jobb megoldás. Ugyan KATA-s egyéni vállalkozó is vehet fel hitelt, azonban ez a procedúra hosszadalmas és a rengeteg adminisztrációs feladat miatt erőforrásigényes is.

#3: Legyünk jelen az online és az offline világban is

Bár a COVID-19 miatt az offline jelenlét számos cég esetén akár meg is szűnt, ne becsüljük le ennek erejét. Egy válsághelyzet idején cégünk minél több lábon áll, annál nagyobb eséllyel vészeli át a nehéz időszakot. Legyünk online és offline is aktív és minőségi szereplők.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.