Holnaptól tovább lesznek nyitva a temetők

Holnaptól tovább lesznek nyitva a temetők

Sharing is caring!

 

Holnaptól a hétvégéig meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat a fővárosi temetők, de idén a mindenszentek és halottak napján elmaradnak a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) közös megemlékezései.

Holnaptól tovább lesznek nyitva a temetők

A fővárosi köztemetők október 29. és november 2. között 7 órától 20 óráig lesznek nyitva.A Budapesti Temetkezési Intézet tájékoztatása szerint csütörtöktől hétfőig a temetőirodák 8 órától 18 óráig tartanak nyitva, ezekben a járvány miatt a maszk és a kézfertőtlenítő használata kötelező. Az ügyféltérben annyi ember tartózkodhat egyszerre, ahány aktív ügyfélpult áll rendelkezésre, azon kívül várakozva be kell tartani a másfél-két méteres távolságot.

Holnaptól tovább lesznek nyitva a temetők
fotók: illusztráció

A Budapesti Közlekedési Központ a sírkertek egyszerűbb megközelítésére egyes vonalakon már csütörtökön és pénteken több járatot indít. Szombaton és vasárnap a temetőket érintő vonalakon nagyobb járművek közlekednek, a járatok sűrűbben követik egymást, és rendkívüli temetői járatok is segítik a temetőkbe kilátogatókat – írta a Bors. November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.

 

Facebook Comments