Hoppá: társkereső szolgáltatást indít a Facebook

A Facebook 2020-tól saját társkereső szolgáltatásának terjesztését tervezte. Az Egyesült Államoknál már elérhető funkciónak az év eleje óta, illetve az EU-s országok számára is használhatónak kellene lennie, ám a BBC szerint erre még várni kell.

Már megszokhattuk, hogy a Facebook folyamatosan frissül és kínál új lehetőségeket, így talán nem is meglepő a társkereső létrehozásának terve. Az előre megadott időpontban azonban nem tudott elindulni az újítás, ugyanis Írország adatvédelmi ügynöksége akadályozta azt. Ennek oka, hogy elmondásuk alapján nemcsak, hogy tíz nappal a tervezett aktiválás előtt kaptak tájékoztatást, de megfelelő részletességű, a társkereső működésével kapcsolatos dokumentumokat sem kaptak.

„Nagyon fontos, hogy a Facebook Dating rajtja minden tekintetben sikeres legyen, így hajlandóak vagyunk több időt szentelni az európai piacra való bevezetésére” – mondta a Facebook szóvivője. A cég nem tartja indokoltnak a hatóság közbelépését, de a helyzet rendezése érdekében elhalasztotta a társkereső debütálásának időpontját.

A szolgáltatás működésének alapja, hogy érdeklődési köröket alapul véve ajánlja mások profilját. A társkereső egyelőre webes felülettel nem rendelkezik, kizárólag Andoid és iOS készülékekre letöltött applikáción keresztül lehet rá regisztrálni, valamint csak a 18 év feletti felhasználók vehetik igénybe.

Az alkalmazás diszkréten kezeli a regisztrált profilokat, ugyanis azok tulajdonosai Facebook-ismerőseikkel alapvetően nem láthatják egymást, viszont akit nem hoz zavarba, nyugodtan átállíthatja ezt, láthatóvá téve magát mindenki előtt.

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük