Hordd a maszkot! – Paul Rudd is megpróbál a fiatalok lelkére beszélni

Sharing is caring!

A Jóbarátok „igazoltan fiatal” sztárjából végül azért csak kitör a felnőtt.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Félrecsapott baseball sapkában, kapucnis felsőben, gördeszkával a hóna alatt igyekszik meggyőzni az amerikai fiatalokat Paul Rudd arról, hogy nem ciki maszkot viselni a koronavírus-járvány idején.

Az 51 éves színész videóját New York állam kormányzója, Andrew Cuomo tette közzé a Twitteren.

Az államot nagyon súlyosan érintette a járvány első hulláma, a Worldometers szerint mostanáig már több mint 478 ezer ember kapta el a koronavírus-fertőzést, akik közül 33 128-an meghaltak. Cuomoék az eddigi járványvédelmi intézkedések folyamatos feloldásán dolgoznak és az újranyitást készítik elő. Ennek keretében kérték – az „igazoltan fiatal” Rudd segítségét.

Néhány napja az iPhone-omon beszélgettem a haverommal, Cuomo kormányzóval, aki arról magyarázott, hogy az Y generáció tagjainak maszkot kellene hordaniuk, mert – ezt kapjátok ki – mi, az Y generáció terjesztünk egy csomó Covidot – magyarázza a nézőknek szándékos egyszerűséggel és kamu lazasággal a színész, akiből a monológja egy pontján kitör a megfontolt középkorú.

Nem nehéz. Emberek halnak meg, emberek százezrei halnak meg. Meg lehet akadályozni. Nem kellene ezt elvicceskednem – ez tudomány!

– csattan fel.

Az Egyesült Államokban jegyezték fel eddig a legtöbb koronavírus-fertőzést: a járvány kezdete óta 6,5 milliónál is többen fertőződtek meg, és 194 071 ember halt meg a Covid-19 betegségben.

Hétfő óta New York városában 50 dollárra büntetik azokat, akik maszk nélkül használják a tömegközlekedési eszközöket.

(via SkyNews)

Facebook Comments