Horribilis adóssággal küszködik a klubja: szurkolók dobhatják össze Özil 1,4 milliárdos fizetését

Horribilis adóssággal küszködik a klubja: szurkolók dobhatják össze Özil 1,4 milliárdos fizetését

Sharing is caring!

Fanatikus szurkoló is segítségében bízik a török Fenerbahce labdarúgócsapata, amely a napokban jelentette be a 92-szeres német válogatott klasszis Mesut Özil (32) szerződtetését.

Az angol Arsenalt elhagyó világbajnok középpályás fizetését önerőből ugyanis nem tudja állni a több mint 500 millió eurós (178 milliárd forintos) adóssága küszködő klub, így az isztambuli gárda elnöke a drukkerekhez fordult, akik emelt díjas sms-ekből „dobhatják össze” a játékos fizetését. Ali Koc (53) reméli, minél többen támogatják majd a magyar válogatott Szalai Attilát (22)is foglalkoztató egyesületet a körülbelül 500 forintnyi összeg bekerülő üzenetek elküldésével.

(A legfrissebb hírek itt)

– A szurkolóinkhoz szólok most. Kérlek titeket, a jövőben is segítsetek minket, mert szükségünk van az anyagi támogatásatokra! Az aláírás napján arra kérlek titeket, döntsétek rekordot az SMS-kampányban! Talán 300 ezer, 500 ezer, sőt, akár 1 millió üzenet is Összejöhet, ami hatalmas segítség lenne számunkra – üzente a Fener-szimpatizánsoknak a klub első embere.

Bár az Arsenallal szerződés bontó Özil jócskán lejjebb adott fizetési igényéből a török csapat kedvéért, így sem lesz könnyű összekalapozni a bérét. Az irányító Londonban heti 350 ezer fontért (140 milliió forintért) futballozott, a Fenerbahcénál ezt “csupán” 67 500 fontnak (27 millió forintnak) Megfelelő összegért teszi majd. Évente így is 1,4 milliárd Ft-nak megfelelő summát kereshet az egyébként 2024-ig aláíró focista. Ha összegyűlik egymillió SMS, azzal Özil járandóság állnak nagyjából harmadát „vállalná át” a szurkolótábor.

A drukkerek lelkesedését egyébként mi sem jelzi jobban, hogy több százezren figyelték a repülőgépek valós idejű követésére szolgáló Flightradar24 nevű honlapon a Londonból indult és Isztambulba tartott járatot amelyen a focista megérkezett Törökországba.

„Ahogy minden török származású németnek, nekem is volt kedvenc törökországi csapatom gyerekkorom óta. Ez a Fenerbahce, az ország legnagyobb klubja, amely olyan, mint Spanyolországban a Real Madrid” – írta közösségi oldalon Özil.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük