Húzós pénzbüntetést kapott a járvány kellős közepén házibulit tartó brit tinédzser

Sharing is caring!

„Nem leszünk toleránsak azokkal, akik szándékosan veszélyeztetik mások életét” – közölte a brit rendőrség.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Tízezer fontra (közel négymillió forintra) büntettek meg egy brit tinédzsert Nottingham Lenton városrészében, aki a járványügyi korlátozásokat figyelmen kívül hagyva 50 fős házibulit rendezett.

A bulit a szomszédok jelentették, a rendőrök pedig kimentek a házhoz. A rendőrség a magas pénzbüntetéssel akarja demonstrálni, hogy nem félnek megbírságolni azt, aki megszegi a járvány idején hozott szabályokat, és szándékosan veszélybe sodorja mások életét.

„Mindannyiunknak emlékeznünk kell arra, hogy még mindig egy világjárvány közepén vagyunk, és felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért. (…) A jelenlegi szabályozások szerint megbüntethetünk bárkit, aki több mint 30 embert összehív, és a bírság 10 ezer fontra is rúghat. Most ráadásul a korlátozások még szigorúbbak lesznek, mert egyszerre 6 embernél többen nem gyűlhetnek majd össze egy térben” – utalt a hétfőtől életbe lépő új korlátozásokra Steve Cooper, a helyi rendőrfőnök asszisztense.

Facebook Comments