Érkezik az igazi nyári kánikula a héten, többször is 30 fok felé csúszik a hőmérő higanyszála.

Hétfőn a Dunántúlon kevés felhőre, és sok napsütésre lehet számítani, a Dunától keletre azonban keletkezhetnek gomolyfelhők, néhol futózápor is kialakulhat. A Tiszántúlon néhol átmenetileg erősen felhős időszakok is lehetnek. Az ország nyugati kétharmadán élénk lesz az északi szél, a keleti megyékben azonban megerősödik a légmozgás. Estére felszakadozik a felhőzet, az éjszaka felhőtlen és csapadékmentes lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 12-17 fok között alakul.

Hétfő délután /Fotó: met.hu

Kedden sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhők mellett. Keleten, a határvidéken kialakulhat egy-egy zápor, máshol azonban nem várható csapadék. Az északi szelet élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-29 fok között alakul

Szerdán is napos idő várható, helyenként fátyol- és gomolyfelhőkkel. Északkeleten előfordulhat egy-egy zápor. A Dunántúlon mérsékelt marad a légmozgás, másutt azonban nagy területen megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-31, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 10-16 fok között várható.

Csütörtökön száraz és derült lesz az idő, általában mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-33 fok között alakul.

Csütörtök /Fotó: met.hu

Pénteken túlnyomóan derűs időre számíthatunk, csapadék nélkül. A légmozgás általában mérsékelt marad, északnyugaton azonban megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31-35 fok között alakul.

(Ez is érdekelheti: Döbbenet a Balatonon: ettől rettegnek a lakosok)

Péntek /Fotó: met.hu

Szombaton is marad a napos idő, ám nyugaton megnövekszik a gomolyfelhőzet, csapadék viszont nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-36 fok között várható.

Vasárnap hol erősebb, hol gyengébb lesz a gomolyfelhő-képződés, és helyenként zápor vagy akár zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél nagy területen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-35 fok között valószínű.

(met.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük