Ilyen időre számíthatunk a héten.

Szerdán, a rétegfelhőzet felszakadozását követően, a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás lesz a napsütés, ám a déli, délkeleti határvidéken vastagabb lehet a felhőzet. Napközben már legfeljebb csak a déli határvidéken lehet egy-egy futó zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok között várható. Késő estére 14-19 fok közé csökken a hőmérséklet.

(A legfrissebb hírek itt)

Budapesten a rétegfelhőzet felszakadozását követően napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, azonban esőre nem kell számítanunk. Az északnyugati, északi szél azonban időnként megélénkül. A Balaton időnként erős széllökések várhatóak, éppen ezért a tó nyugati medencéjére az elsőfokú viharjelzés érvényes.

Csütörtökön azonban a délutáni órákban északnyugat felől egy hidegfront összefüggőbb felhőzete húzódhat egyre beljebb az ország területe fölött. Délelőtt csak egy-egy zápor valószínű, a délutáni, esti óráktól nyugat, északnyugat felől több helyen eleredhet az eső, záporeső, néhol zivatar is előfordulhat. Éjfélig a Dunántúlon helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat.

A hidegfront majd péntek délután hagyja el az országot, a déli órákig a front felhőzetéből elsősorban az ország déli, délkeleti felén lehet még több helyen eső, zápor, egy-egy zivatar. A front mögött a gomolyfelhőkből néhol, az északkeleti megyékben elszórtan valószínű zápor, zivatar, majd estétől ott is megszűnik a csapadék.

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/idojaras-ma-elorejelzes/fjftgv8

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.