Ismét esőre lehet számítani vasárnaptól, a jövő hét elején pedig akár -5 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton a ködfoltok feloszlása után az ország északi felén derült, napos idő várható. Eközben a déli megyékben is csökken átmenetileg a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre ott is kisüthet a nap, de délutántól dél felől ismét vastagabb felhőzet érkezhet. Csapadék nem valószínű, és a szél is többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. Késő estére 1 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap hajnalban dél felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, hajnalban az ország nagyobb részén már erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az éjszaka második felében kisebb eső már előfordulhat. A légmozgás gyenge lesz. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és +7 fok között alakul, de a fagyzugos részeken hidegebb is lehet. Napközben általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de az ország nagy részén számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra is. Főleg északkeleten lehetnek tartósabban borult vidékek. Szórványosan előfordul eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Kora délután 7, 16 fok várható, északkeleten lesz a hűvösebb, a délkeleti tájakon az enyhébb idő.

Hétfőn a nap első felében jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd észak felől egyre nagyobb területen felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Többfelé eleredhet az eső, zápor. Az északi hegycsúcsokon válthat is a halmazállapot. Délutántól már kevés helyen valószínű csapadék. Az Észak-Dunántúlon megélénkül az északi, északnyugati szél. A hajnali 0, +8 fokról 6 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden felhőátvonulásokra számíthatunk, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban ködfoltok lehetnek. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -5 és +5, kora délután 8 és 12 fok között alakul.

Kedd hajnalban akár -5 fok is lehet / Fotó: met.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.