Igent mondott, majd 200 métert zuhant a hegycsúcsról a menyasszony

Igent mondott, majd 200 métert zuhant a hegycsúcsról a menyasszony

Sharing is caring!

Vőlegénye már az esküvő előtt is bebizonyította, mennyire komolyan veszi a holtomiglan-holtodiglant: menyasszonya után ugrott, ám nem sikerült elkapnia. Csodával határos módon élték túl mindketten a balesetet.

Kis híján tragédiába torkollott egy lánykérés az osztrák Alpokban, ahol egy botlás miatt a menyasszony a mélybe zuhant, vőlegénye pedig majdnem utána zuhant, miközben megpróbálta elkapni – írja a Bild.

A pár az ausztriai Karintiában túrázott a falkerti síparadicsom közelében, majd mikor felértek a hegyre, a 32 éves férfi térdre ereszkedett, és feltette barátnőjének a nagy kérdést. Néhány perccel azután, hogy a lány igent mondott megcsúszott a havon, és a mélybe zuhant.

Vőlegénye reflexszerűen kapott utána, ám már nem tudta megragadni a nőt, viszont elvesztette az egyensúlyát, és kis híján ő is lezuhant. Sikerült azonban megkapaszkodnia, és 17 méteres mélység fölött himbálózva várta a segítséget.

Barátnője azonban nem volt ilyen szerencsés: ő körülbelül 200 métert zuhant, és egy befagyott tavon ért földet.

Az esést csodával határos módon túlélte, és képes volt segítséget hívni. A hamarosan kiérkező helikopter megmentette a szikláról lógó vőlegényét, és mindkettejüket kórházba vitte. Érdekes módon nem a nő, hanem a férfi sérült meg jobban, ő ugyanis eltörte a gerincét.

A helyi rendőrség egyik tagja, aki részt vett a mentőakcióban elmondta, hogy valóságos csoda, hogy túlélték a balesetet.

Szerencséjüket elsősorban a nagy hónak köszönhetik, a terep ugyanis egyébként sziklás, a vastag hótakaró pedig jótékonyan tompította az esést.

Amennyiben ez a baleset nyáron történik, a rendőr vélekedése szerint a nő egészen biztosan belehalt volna az esésbe.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük