Így égett a csempészkocsi az autópályán

Így égett a csempészkocsi az autópályán

Sharing is caring!

A rendőrök kilenc migránst találtak egy járműben az M9-es autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán. Intézkedés közben a kocsi motortere kigyulladt, így a tűzoltókat is riasztani kellett.

Ma hajnalban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság autópályarendőrei ellenőriztek egy magyar teherautó sofőrjét és utasát. Az igazoltatás során a kistehergépkocsi rakterében a járőrök kilenc külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Azonban a rendőri intézkedés közben a teherautó motortere kigyulladt, majd a tűz átterjedt az egész kocsira, amely teljesen kiégett. A lángokat a helyszínre érkező tűzoltók megfékezték, az eset során senki sem sérült meg.

Így égett a csempészkocsi az autópályán

A gyanú szerint a feltartóztatott migránsokat a budapesti páros – egy 25 éves nő és egy 19 éves férfi – Nyugat-Európába akarta csempészni, így ellenük – őrizetbe vételük mellett – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el – írta a police.hu.

A migránsokat – akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni – meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Facebook Comments