Ha nem szeretnél gyűrött ruhákat kiszedni a szárítógépből, ezeket a szabályokat mindenképpen tartsd be!

Ha van a háztartásodban szárítógép, az nagyon megkönnyítheti az életedet, hiszen nem kell teregetned, és a várakozást is megúszod. Nem megfelelő használata azonban komoly bosszúságot okozhat, hiszen gyűrődések keletkezhetnek a ruháidon, ami miatt jócskán megnövekedhet a vasalással töltött idő. Nézzük, mely szabályokat kell betartanod, amikor szárítógépet használsz.

ÍGY HASZNÁLD HELYESEN A SZÁRÍTÓGÉPET

Nézz a címkére!

Fontos, hogy tájékozódj arról, egyáltalán beteheted-e a szárítógépbe az adott ruhadarabot. Vannak ugyanis olyan anyagok, melyeknél egyáltalán nem tanácsos szárítógépet használni.

Válogass!

Csak úgy, mint a mosásnál, ennél a háztartási gépnél is külön kell válogatni a ruhákat. Csak a hasonló súlyú, azonos hőfokon szárítható textileket rakd be együtt. A nehezebb anyagok károsíthatják a finomabb, könnyebb anyagokat, illetve azt is érdemes számításba venned, hogy nem minden darab szárítható meleg levegőn. Ezek mellett arra is figyelj oda, hogy színek szerint is szelektálj, mert a nedves ruhák összefoghatják egymást.

Ne tuszkolj bele mindent!

Mindig figyelj arra, hogy ne lépd túl a gép kapacitását. Alaposan olvasd el a használati utasítást, és különösen akkor figyelj nagyon, amikor arról írnak, mennyi ruhát rakhatsz a szárítóba. Ha ugyanis túl sokat tömsz bele, akkor nehezebben száradnak majd meg, és a gyűrődésnek is nagyobb a kockázata.

Miután kiszedted

Ha lejárt a program, akkor rázd ki egy kicsit a ruhákat, majd hajtogasd össze őket. A gubancos, összevissza fonódó textilek összegyűrik saját magukat és egymást is.

Forrásunk volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.