Így készíts fillérekből dizájnos lámpát otthonra, saját kezűleg

Sharing is caring!

Ragasztó, némi fonal és egy kis türelem: mindössze ennyi kell ahhoz, hogy látványos designelemmel bővüljön a lakásod anélkül, hogy több százezret költenél.

Szükséges eszközök:

Hirdetés

– egy óriási, kerek léggömb
– pumpa
– 3 gombolyag vastagabb, de könnyű pamutfonal
– vazelin
– alkoholos filc
– tapétaragasztó
– szélesebb műanyag edény, amit nem sajnálsz a végén kidobni
– fakanál, amit szintén nem sajnálsz eldobni
– gumikesztyű
– a lámpa lelke: zsinór, izzófoglalattal és izzóval

Így alkosd meg:

Elsőként keverd ki a tapétaragasztót a dobozon található elkészítési útmutató alapján, majd keverd bele a gombolyagról letekert fonalat – de vigyázz, hogy ne csomózódjanak össze a szálak. Addig nyomogasd és kevergesd a fonalat a ragasztóban, amíg az alaposan beszívja a tapasztó anyagot.

Fújd fel a léggömböt akkorára, amekkora lámpát szeretnél, kösd meg alaposan a lufi száját, majd utóbbi köré rajzolj egy nagyobb kört – itt lógatod majd bele a lámpazsinórt. Ha végeztél ezzel, vékonyan kend be vazelinnel az egész léggömböt, így nem ragad majd rá a fonal.

20120929-hazitunder-design-lampa-fillerekbol-sajat-kezuleg1

Köss a lufi szájára egy hosszabb zsinórt, és ennél fogva akaszd fel olyan magasra, hogy kényelmesen dolgozhass rajta. Ezután nincs más dolgod, mint felvenni a gumikesztyűt, megkeresni a ragasztós fonal egyik végét, és függőlegesen, vízszintesen, majd ahogy éred, körbe-körbe teleragasztani vele a léggömböt szorosan, de vigyázva arra, hogy utóbbi ne durranjon ki időközben. (Szerencsére a nagyobb méretű léggömböket erősebb gumiból készítik.) A ragasztás közben ügyelj arra is, hogy a filccel rajzolt körön belülre ne kerüljön fonal.

Ha elkészültél, már csak meg kell várnod, hogy alaposan megkössön a tapétaragasztó, és megszáradjon a lámpa. Ezután leeresztheted a lufit, rögzítheted a lámpaburát a beleengedett lámpazsinórra, és a mennyezetre lógatva máris gyönyörködhetsz a designlámpád különleges fényében.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük