Így lehet soron kívül koronavírus elleni oltáshoz jutni: gazdagnak kell lenni

Így lehet soron kívül koronavírus elleni oltáshoz jutni: gazdagnak kell lenni

Sharing is caring!

Komoly felzúdulást okozott Svájcban, hogy Dél-Afrika leggazdagabb embere előzte a helyi időseket az oltási sorrendben. Johann Rupert részben saját magánklinikáján lett kiválasztott tesztalany, így kaphatott előbb oltást.

Johann Rupert dél-afrikai állampolgár hetekkel ezelőtt megkapta az első oltását koronavírus ellen. Az eset azért okozott felháborodást, mert ez Svájcban történt, még azelőtt, mielőtt január 12-én hivatalosan is elkezdték volna oltani a lakosság széles körét – írta a Bloomberg nyomán a Szabadeuropa.hu.

A milliárdos Thurgau kantonban, egy olyan svájci magánklinikán lett 12 kiválasztott tesztalany egyike, amely részben a családja tulajdonában áll. Sokan azt gondolják, hogy ez utóbbi két tény nem független egymástól.

Az üzletember szerint az orvosa küldte el az oltásra, mivel már 70 éves, és vannak olyan betegségei, amelyek miatt a svájci szabályok szerint veszélyeztetett. El kell érnünk a nyájimmunitást olyan gyorsan, ahogy csak lehet, hogy megelőzzük a súlyos munkanélküliséget a világban és a káoszt – érvelt Johann Rupert a hírügynökségnek telefonon.

Szavai szerint fő svájci cége, a luxuscikkeket forgalmazó Richemont az alapítása óta, azaz 31 éve svájci adófizető is.

Rupert amúgy Dél-Afrika leggazdagabb embere, 8,4 milliárd dollárosra becsült vagyonnal.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük