Ilyen gyönyörű otthonokat találtunk 2020-ban Magyarországon

Sharing is caring!

Idén is ellátogattunk megannyi gyönyörű otthonba, melyeket bemutattunk olvasóinknak. Nem túlzás azt állítani, hogy egyik szebb, mint a másik. Különbségek termésszetesen vannak: volt, ahol düledező házat varázsoltak újjá, másutt jelentős belsőépítészeti átalakítást végeztek, és olyan is akadt, amit már évek óta csinosítanak, de még nincsen vége az álmok megvalósításának. Érdemes bekukkantani mindegyikbe.

2015. december 16-án, szinte karácsonyi ajándékként kapták meg a kulcsokat a következő jókívánsággal: “Minden álmotok teljesüljön!”

Az Ihászon álló ház rengeteg lehetőséget rejtett, a fiatal házaspárnagy egyetértésben kezdte a felújítást. Rengeteget dolgoztak, hogy a ház tényleg olyan legyen, amilyennek megálmodták. És sikerült is.

Sok évnyi budapesti élet után döntött úgy Magai Beáta, hogy vásárol egy házat Zala megyében, Lentiben, ahol született. Így került a birtokába egy, a ’60-as években épült kis porta.

A némileg lepukkant házat családi összefogással újították fel. Beáta volt az ötletgazda, édesapja a kivitelező. Az asztalosmunkától a bádogosig, a kőművestől a burkolóig mindent az apa csinált meg, így csak a villanyszereléshez kellett külső embert hívni.

A Mátra északi lábánál elterülő Parád újkori történelmének egyik őrzője az a bájos, közel 100 éve épült gangos parasztház, melyet tulajdonosai áldozatos és szakértő munkával mentettek meg az utókornak.

Itt nyáron sem kell légkondi, mivel az 55 centis kő- és vályogfalak jól tartják a hűvöset. Télen tiszta elektromos fűtés adja minden szobában a meleget.

A felmenők előtt tisztelegve készült el a Ribizli Vintage Vendégház, ahol a múlt tökéletes összhangban találkozik a jelennel.

A fiatal házaspár Ausztriából költözött vissza Magyarországra, és Nyíregyháza-Nyírszőlősön alakította ki új otthonát.

Az elmúlt két évben, viszonylag csekély összegből, óriási kitartással, rengeteg verejtékkel, nagyon tudatos tervezéssel, mértéktelen hittel, türelemmel, a megszokott hétköznapi gondolkodásmód átalakításával, és ami a legfontosabb, szeretettel sikerült felújítaniuk a házat és közben új életet kezdeni.

A kecskeméti Ackerl Lajos sorsa akkor pecsételődött meg, amikor 14 évesen Szentedrén járt a skanzenben, és meglátta a nádfedeles parasztházakat. Ott határozta el, hogy ha valaha az életben háza lesz, az csakis autentikus, nádfedeles parasztház lehet.

Az álmok Kecskeméten valósultak meg. A hagyományos parasztház teljes egészében természetes anyagokból épült: fából, kőből, nádból és téglából.

A budakalászi dombház elsősorban családi kivitelben készült, néhány szakember segített csak a munkálatokban.

Magyarországon nincs elterjedve az ilyen építkezés, az önkormányzatok sem nagyon ismerik. Budakalászon rugalmasan állt hozzá az engedélyek kiadásához helyi vezetés.

A ház elkészülte után kilenc építészmérnök járt már itt, hogy megnézzék, mert szeretnének Piliscsabán két hasonlót megvalósítani.

A házaspár 2020 gondolt egy nagyot, és Provence-i stílusú otthonukat új ruhába öltöztette.

A vállalkozóként dolgozó férj – aki szakmáját tekintve festő, ám az évek során profi szinten megtanulta a famegmunkálás és felújítás csínját-bínját – egy szálláshelyen alakított ki egy vidéki, divatos szóval élve farm stílusú vendégszobát, amibe felesége azonnal beleszerelmesedett.

A hölgy álmai nyomán alakították át a Herenden álló portát.

Facebook Comments