Ilyen is van: oltás van, csak beoltandó nincs Szlovákiában

Ilyen is van: oltás van, csak beoltandó nincs Szlovákiában

Sharing is caring!

Több mint 500 vakcina iránt nincs érdeklődés a nagymihályi kórházban – adta híról a szlovákiai sajtó, miközben az országban egymást követik a tesztelési kampányok.

Szlovákiában január 18-án megkezdődött az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni oltása a nagymihályi és a homonnai kórházban. A korona.gov.sk weboldalon található regisztrációs űrlapból kiderül, hogy Homonnán már lefoglalták az összes időpontot, Nagymihályban ezzel ellentétben még mindig 520 adag oltásért nem jelentkeztek – adta hírül a pozsonyi Új Szó.

Jana Fedáková, a kórházakat működtető Svet zdravia hálózat kommunikációs szakembere úgy tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy a nagymihályi kórházban oltóközpontot hoztak létre. “Öt ambulanciát alakítottunk ki erre a célra, amelyek napi kapacitása megközelítőleg 300 fő”. Az oltópontok 9 óra és 15.30 között tartanak nyitva. Jelenleg azoknak az egészségügyi dolgozóknak adják be a védőoltást, akik munkájuk során közvetlen vagy közvetett kapcsolatba kerülnek a fertőzöttekkel, oltják a szociális otthonok alkalmazottait és a szociális terepmunkásokat is.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük