Ilyen lesz Lewis Hamilton idei Forma–1-es versenyautója

Ilyen lesz Lewis Hamilton idei Forma–1-es versenyautója

Sharing is caring!

Kedden délután bemutatták Lewis Hamilton és Valtteri Bottas idei Forma–1-es autóját, a Mercedes-AMG W12-t.

A mezőnyből ötödikként a Mercedes-AMG F1 Team rántotta le a leplet az idei F1-es autójáról. Nevét tekintve a W12 tovább őrzi a hagyományt, és az sem jelentett meglepetést, hogy a bajnokcsapat megtartotta a fekete alapszínt a kocsiján, de azért a hagyományos ezüstszürke is visszatért az autóra. A motorborításról azonban lekerültek a csillagok, helyüket pedig AMG feliratok vették át, valamint a csapat új tulajdonosa, az INEOS vörös színe is nagyobb hangsúlyt kapott a Petronas zöldje mellett.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton elmondta, hogy miért csak egyéves szerződést írt alá a csapattal, ahol már 9. éve versenyez. “Szerencsés helyzetben vagyok: szinte mindent elértem, amit el akartam, és nem éreztem szükségét, hogy túlságosan előre tervezzek, főleg manapság. Ha akarjuk és beszélünk róla, meghosszabbíthatjuk a szerződést egy évvel” – idézte a britet a Vezess.hu.

Ilyen lesz Lewis Hamilton idei Forma–1-es versenyautója
Lewis Hamilton

Nem titok, Hamilton pályafutása nyolcadik világbajnoki címére hajthat, amivel a sportág minden szempontból legsikeresebb pilótája lehet. Csapattársa az idén is Valtteri Bottas lesz.

Kiss B. László

Facebook Comments