Ilyen melegben még nem állítottuk át órát: visszavonhatatlanul beköszönt az ősz a jövő héten – borús napokra ébredünk

Napos hétvégével búcsúzik az október, szombat-vasárnap igazi kirándulóidő lesz, ám a jövő héten már egyre hűvösebb idővel számolhatunk – ez olvasható ki a köpönyeg.hu előrejelzéseiből.

Szombaton a reggeli ködfoltok a Dunántúlon csak lassan szűnnek meg. Egyébként marad a napos, száraz, kellemes október 20-25 fokos csúcsértékkel. Ne felejtsük, hogy hajnali 03:00-kor vissza kell állítani az órákat 02:00-re.

Vasárnap reggelre viszont már nagyobb területen képződik köd, mely akár napközben is tartósan megmaradhat. Lesznek azonban gyönyörűen napos területek is. 21, a tartósan felhős, párás részeken csak 15°C körül alakul a hőmérséklet.

Hét elején napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és estétől észak felől esőzés kezdődik. Az ÉNy-i szél egyre inkább megélénkül. Markáns változás kezdődik. 14 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk, északon megkezdődik a lehűlés, amely kedden sok helyütt tartósan borult időbe csap át, kiadós esővel. Az ÉNy-i szél megerősödik. 7 és 16 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön marad a borongós időjárás, miközben már délen és keleten is valószínű eső, zápor. Tartósnak ígérkezik a lehűlés, délutánonként már csak 9-10 fok körüli hőmérséklet, erős lehűlés várható.

via blikk.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük