Intézkedő rendőrt ütött az ittas osztrák Sopronban

Sharing is caring!

A 41 éves osztrák férfi a gázolás után elhajtott, azonban az osztrák hatóságok elfogták és a Schattendorfi Rendőrőrsre előállították őt.

Sopronban ellenőrizték a rendőrök egy osztrák rendszámú Audit tegnap késő este. A sofőrt megszondáztatták, ami pozitív lett, ezért őt további mintavételre elő akarták állítani a kapitányságra. A járművezető azonban gázt adott és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A rendőrök több autóval követték őt, az egyiknek neki is ütközött, de végül megállították. Azonban nem adta fel, hirtelen megint elindult, s ekkor ütötte el az intézkedő járőr, aki megsérült, a mentők kórházba vitték. Az akció során az egyik rendőr a társát ért támadást észlelve, kollégája testi épsége védelmének érdekében, az autó kerekére célozva, egy lövést adott le – írta a police.hu.

Végül az ausztriai hatóságok, a magyar rendőröktől kapott információk alapján kapták el a részeg osztrák sofőrt és a Schattendorfi Rendőrőrsre előállították őt. A 41 éves férfival szemben a magyar hatóságok nemzetközi körözést adtak ki.

Facebook Comments