Ítéletidő: Texasban ideiglenesen nem kapnak villanyszámlát a fogyasztók a pusztító hideg miatt

Ítéletidő: Texasban ideiglenesen nem kapnak villanyszámlát a fogyasztók a pusztító hideg miatt

Sharing is caring!

A Texasban pusztító rendkívüli hideg miatt az állam közműfelügyelete ideiglenesen megtiltja az energiaszolgáltatóknak, hogy számlát küldjenek a háztartásoknak, valamint hogy kikapcsolják a szolgáltatást tartozás miatt.

Sok lakos azonban már így is többezer dolláros számlát kapott a hideg eleje óta.

Texas az egyetlen állam Amerikában, amely független energiahálózattal rendelkezik, energiapiaca pedig nem szabályozott. A fogyasztók sok szolgáltató közül választhatnak, és sokaknak olyan szerződésük van, mely szerint a számla összege nem csak a fogasztástól, hanem a fogyasztói kereslettől is függ. Az ilyen rendszerben fogyasztók szélsőséges időjárás esetén védtelenek a nagy összegű számláktól – írja a 24.hu az MTI híre alapján.

Joe Biden szombaton katasztrófahelyzetet hirdetett ki az államban a fagyok miatt, melynek köszönhetően a lakosok szövetségi támogatást vehetnek igénybe, hogy fedezzék kiadásaikat, többek közt az energiaszámlákat.

Emellett Abbott kormányzó sürgősségi jelleggel összehívta az állam törvényhozását, hogy megoldást találjanak a hatalmas összegű számlákra.

Az áramszünet alatt négymillió lakos maradt áram nélkül. Szombat óta azonban már újra működnek az erőművek, viszont vasárnap még mindig nem volt áramszolgáltatás 30 ezer ember otthonában.

A hóval és faggyal járó ítéletidő Texason kívül sújtja még Oklahomát, Louisianát és más közeli államokat is. Az időjárásnak már 76 halálos áldozata van.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük