Ivádi tragédia: örökké hiányozni fog az utolsó puszi a 4 elárvult kisgyereknek

Sharing is caring!

Négy kisgyerek siratja az édesanyját, aki Ivád mellett egy autóbalesetben azonnal életét vesztette.

A Borsod megyei Arlón élő, 34 éves, négygyermekes Szilvi kálváriája két éve kezdődött, amikor férje szó nélkül lelépett, magára hagyta őt a gyerekekkel. Az anya azóta minen egyes nap 360 kilométert utazott Budapestre és vissza, hogy eltartsa a családját. Takarítónőként dolgozott egy téglagyárba, ahol este kezdett és reggel végzett. Szilvi négy másik kollégájával együtt ingázott, a tragédia napján H. Norbert vezette a kocsit. Egy előzésből nem tudott visszatérni, teherautóval ütköztek. Szilvi azonnal meghalt, társait kórházba szállították.

– Anyu húga mondta el nekünk, hogy anyát baleset érte, soha többet nem jön haza – mondta a Blikknek Lilla. – A három tesómmal a nagyit öleltük át, belekapaszkodva sírtunk. Mielőtt anyu elindult dolgozni, két szendvicset csomagoltam neki. Egy puszival köszönte meg.

A gyerekeket most a közmunkásként dolgozó nagymamájuk neveli, aki egyelőre eltemetni sem tudja a lányát. Mint mondta, még most sem tudja felfogni, hogy Szilvi meghalt, nincs többé. Mielőtt a végzetes útra indult, a négy gyerekkel épp nála volt, lencsefőzeléket ebédeltek. Szilvi arról mesélt az édesanyjának, hogy a legnagyobb unokája, Elemér szeptember 1-jén ünnepli a születésnapját. Új cípőt, nadrágot akart neki ajándékba venni, most pedig Szilvi temetésére kell készülnie. Elemér összeroppant a tragédia hírére, napközben a barátnőjénél van, ő vigasztalja.

Az elárvult gyerekek otthonát korábban devizahitel terhelte, évek óta albérlőként laktak benne. Ott nem maradhattak, a nagymama háza viszont kívül-belül teljes felújításra szorul. Aki tud vagy akar segíteni a családon, az a következő bankszámlaszámra utalhat nekik pénzt: 10101212-09858600-01001008

Facebook Comments