Járvány: probléma a lengyeleknél, hátra arcot csinálnak

Járvány: probléma a lengyeleknél, hátra arcot csinálnak

Sharing is caring!

Lengyelországban a február közepétől fellazított járványkorlátozások a fertőzések megugrásához vezettek, ami arra késztetheti a kormányt, hogy újra bekeményítsen.

A lengyel kormány azt fontolgatja, hogy visszatérnek a szigorítások, amelyeket február közepén elengedtek, amennyiben tovább növekszik a koronavírus-járványban megbetegedettek száma – írta a Business Insider Polska. Lapértesülések szerint az első helyen a sífelvonók lezárása állhat, ugyanis a szabadságtól megrészegült lengyelek amint lehetőségük volt rá elözönlötték a sípályákat.

A lazítást követően azonban egy nap alatt ezerrel ugrott meg a fertőzöttek száma az egy héttel korábbihoz képest, ezért a kormány tagjai most minden napjukat a friss koronavírus-adatok tanulmányozásával kezdik, hogy ezek növekedésének függvényében döntsenek az újabb szigorításról. Az újabb változtatás hamar megléphetik.

A lengyel sajtó találgatása szerint a megbetegedések emelkedését részben az okozta, hogy visszaengedték az alsóbb osztályosokat az iskolákba, részben a kereskedelmi központok megnyitása állhat a háttérben, amire rátett még egy lapáttal  a vírusnak kedvező időjárás. A koronavírus kedvenc hőmérséklete a plusz öt Celsius-fok.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük