Nem ismerte a szüleit, és minden álma egy saját család volt: az Indul a bakterház Regős Bendegúza kétszer is nekifutott, de a második kudarcot már nem bírta elviselni. Amikor 8 éve a felesége közölte vele, hogy válni akar, kocsiba ült és meg sem állt a közeli erdőig, ahol felakasztotta magát.

A Vasárnapi Blikk új sorozatában olyan gyerekszínészeket mutatunk be, akik egykor egy ország szívébe lopták be magukat, ám később keveset lehetett hallani róluk.

Olvasztó Imre 13 évesen alakította Regős Bendegúz szerepét az Indul a bakterház című filmben, amelyben olyan színészekkel játszott együtt, mint Koltai Róbert, Haumann Péter, Pécsi Ildikó vagy Molnár Piroska.

Regős Bendegúzként

Nevelőszülőknél cseperedett, saját szüleit sosem ismerte, sőt, egy interjúban azt is elmondta, nem is tudja pontosan, hány testvére van. A filmre több mint háromezer jelentkező közül választották ki, ez pedig annak volt köszönhető, hogy a rendezőt alaposan fenékbe merte billenteni. Mihályfi Sándor ugyanis így tesztelte a jelentkező fiúk rátermettségét.https://7360c5359bebcf968d508c5ad4e09fc3.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Koltai Róbert oldalán a filmben

– Tettem a dolgom, talán jobban, mint illett volna – mondta később Olvasztó. A film hatalmas siker lett, a gyerekszínészt egy ország zárta a szívébe. Olvasztó ugyan az Indul a bakterház után is kapott néhány szerepet, ám hamar rájött, hogy a filmezés nem neki való.

– Véleményem szerint, ha kifestek egy szobát vagy megjavítok egy széket, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nekem a továbbiakban akár festőnek vagy asztalosnak kellene lennem. Ez ugyanígy vonatkozik a színészetre is – mondta erről egy interjúban. Olvasztó ezután inkább a nyomdászszakmát tanulta ki.

– Természetesen Bendegúznak szólítanak, de nemcsak a kollégáim, hanem a régi ismerőseim is. Sokszor könyörgök, hogy szólítsatok már végre Iminek, mert én azt a nevet is szeretem, de valahogyan nem áll rá a szájuk. Nekik Bendegúz maradok – mondta egykor az Új Szónak adott interjújában.

Az egykori gyerekszínész hányattatott gyerekkora miatt nem vágyott másra, mint saját családra. Első feleségétől, Csillától három gyereke született, ám a kapcsolatuk megromlott és elváltak. Olvasztó ezután találkozott második feleségével, akitől egy kisfia született.https://7360c5359bebcf968d508c5ad4e09fc3.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

– Nem ismertem a szüleimet, és sosem vágytam a reflektorfényre, csak arra, hogy boldog, harmonikus családi életem legyen. Sikerült! – mesélte akkor még boldogan. Második feleségével is megromlott azonban a viszonya, és amikor 2013 nyarán az asszony közölte, hogy válni akar, az egykori gyerekszínész autóba ült és meg sem állt a közeli erdőig, ahol felakasztotta magát. Ismerősei és családja szerint a tragédiának voltak előjelei. Eltűnése után fia vette észre a buszról, hogy apja kocsija a bokrok között áll. Ezután átfésülték az erdőt, így derült ki, hogy önkezével vetett véget életének.

Koltai: Jó gyerek volt

Koltai Róbert a mai napig fájó szívvel gondol Olvasztó Imre halálára. – Jóban maradtunk a forgatás után is, olyan tehetségesen alakította Bendegúzt, hogy csak Chaplin A kölyök című filmjének főszereplőjéhez tudom hasonlítani. Felnőttként is megmaradt a kapcsolatunk, sokszor eljött megnézni, és a gyerekei születését is mindig elújságolta. Nagyon szerény, jó gyerek volt, aki tökéletesen játszott. A mai napig fáj, hogy eldobta magától az életét – mondta a Vasárnapi Blikknek szomorúan Koltai Róbert.

(Kapcsolódó: Koltai Róbert felvételen őrzi apja hangját)

Koltai Róbert /Fotó: Pozsonyi Zita

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük