Két év alatt tizenhetedszer razziázott a rendőrség Bige László szolnoki üzemében

Sharing is caring!

A milliárdos szerint az a cél, hogy hozzájussanak a cégcsoportjához, és ha csak lehet, ingyen.

Két év alatt a tizenhetedik alkalommal vonult ki a rendőrség a Bige László tulajdonában lévő szolnoki vegyi üzemhez – számolt be az RTL Klub Híradójának Kubola Imre, a Bige Holding Kft. ügyvezetője. Kubola a csatornának azt állította, hogy olyan adatokat, dokumentumokat kértek tőlük, amelyek egyébként is elérhetőek lennének.

Nem tudom, hogy mi lehet az oka ezeknek a rendőri megjelenéseknek. Csúnya a szó, de kimondom: talán zaklatás jellege is van már ennek”

– tette hozzá az ügyvezető.

A Híradó megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást, csütörtökön ez ügyben „nyomozati cselekményt” hajtottak végre Szolnokon.

A katasztrófavédelem korábban bezáratta az üzemeta bíróság azonban később kimondta, hogy a döntés jogszerűtlen volt, így újraindulhatott a termelés.

A Bige Holding tulajdonosa az egyik leggazdagabb magyar, Bige László, aki szerint a cégei ellen összehangolt hadjárat folyik, mivel ő az ország legbefolyásosabb mezőgazdasági vállalkozóinak versenytársa.

Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék”

– mondta a csatornának.

A milliárdost – emlékeztettek a riportban – üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is vádolják, ami miatt rövid ideig őrizetben is volt.

via hvg.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük