Két nappal a szülés után meghalt egy csecsemő, az anya feljelenti a galántai kórházat

Sharing is caring!

Két nappal a szülés után meghalt egy csecsemő a galántai kórházban. Az anya azt mondja, feljelenti a kórházat a történtek miatt.

A Paraméter beszámolója szerint augusztus 18-ra tűzték ki a szülés dátumát. A szülés csúszott, Dominika pedig múlt szerdán bement a kórházba. A kivizsgáláson állítólag közölte, hogy nem érzi magát jól, de a doktor hazaküldte, és meghagyta neki, hogy pénteken feküdjön be az egészségügyi intézménybe.

A nő elmondása szerint péntekig erősen vérzett, s fájdalmai is voltak. Pénteken a kórházban injekciót kapott a méhnyak lágyítására. Dominika szerint szombaton semmi sem történt, újfent kapott injekciót – a fájdalmai ugyan már nem voltak gyakoriak, de nem szűntek meg.

Vasárnap elfolyt a magzatvize, de nem az összes. Dominika mondta az orvosoknak, hogy ez örökletes lehet, ugyanis a családjában szinte az összes nő császármetszéssel szült. Ennek ellenére nem látták indokoltnak a műtéti beavatkozást, azt mondták a nőnek, hogy várni kell. Dominikát visszaküldték a kórterembe, hogy gyűjtsön erőt a szülésre Hétfőn tovább romlott az állapota, és erősen vérzett. Az asszony ezt mondta a TV JOJ-nak a szülésről:

Azt mondták, hogy másszak fel, ereszkedjek térdre, forduljak a szülész felé és nyomjak. Semmit nem magyaráztak el, csak azt mondták, hogy nyomjak. Végül világra jött a baba, de tiszta kék volt, nem mozgott, nem lélegzett. Azt mondták, hogy az én hibám, a baba belélegezte a magzatvizet

A picit nem sokkal később átszállították a pozsonyi Kramáre kórházba. Az édesanyja szerint ekkor már kritikus állapotban volt. Az orvosok mindent megtettek a gyermek életben tartásáért, de a kisfiú szerdán reggel elhunyt.

A galántai kórház hivatalos közleményben fejezte ki sajnálatát a történtekkel kapcsolatban. Megemlítették, hogy sem a terhesség, sem az orvosi vizsgálatok során semmi sem utalt az esetleges komplikációkra. „A szülés spontán történt. Sajnos a gyermek nem lélegzett, ezért a jelenlévő orvosok elkezdték újraéleszteni“ – áll a kórház álláspontjában.

Dominika és családja szerint a történtekről a galántai kórház tehet, szerintük ugyanis császármetszéssel megelőzhető lett volna a tragédia. A család azt tervezi, hogy hivatalos panasz mellett feljelentést tesz az ügyben.

via 24.hu

Facebook Comments