Mészáros Lőrinc az első a Forbes listáján, immár sorozatban a negyedik éve.

Közel 9 milliárd forinttal nőtt Mészáros Lőrinc vagyona 2021-ben a Forbes szerdán megjelent listája szerint, így az egykori gázszerelőből felcsúti milliárdos zsinórban a negyedik évben lett Magyarország leggazdagabb embere.

A gazdasági lap összegzése szerint Mészáros vagyona 479,4 milliárdról 488,1 milliárd forintra nőtt idén.

Az ország leggazdagabb emberének cége idén megszerezte a Tigázt és a Titászt, amelyek Forbes becslése szerint mára 183 milliárdot érnek. A két energiacég legfőbb jelentősége a gazdasági lap cikke szerint, hogy a drága fenntartás ellenére is hosszú távon és megbízhatóan tudnak pénzt termelni.

A lista második helyére kerülő Csányi Sándor is remek évet zárt, hiszen az OTP elnöke-vezérigazgatója jelentősen megerősödött a Forbes tavalyi becsléséhez képest. A vagyon 393,4 milliárdról 467,9 milliárdra nőtt, amiben elsősorban az játszott szerepet, hogy a régiós multicéggé kinőtt OTP a hazai hitelmoratórium ellenére is növelte értékét a tőzsdén. De az emelkedő árak felfelé húzzák Csányi jelentős ingatlanportfóliójának értékét is, a magyar gazdaság felpörgése pedig a többi érdekeltségén is meglátszik, jól teljesítettek milliárdos agrárcégei is.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a tavalyi ötödik helye után Felcsuti Zsolt került. A gépiparban befektető üzletember vagyona 286,4 milliárd forint, és a Forbes szerint „a milliárdos az egyik legjobb példa rá, hogy privatizáció, kapcsolatok és állami üzletek nélkül is odajuthat valaki az elitbe”. A negyedik a tavalyi bronzérmes Veres Tibor lett, az ő vagyona 258,6 milliárdról 282,9 milliárd forintra nőtt, az ötödik (a tavalyi hetedik) pedig a fiatalabb Rahimkulov testvér, Ruszlán lett 270,7 milliárd forinttal.

Az utóbbi időkben politikai karrierre vágyó Gattyán György 253,8 milliárd forintosra becsült vagyona az aktuális lista 6. helyére volt elegendő, akárcsak egy évvel ezelőtt.

A Top 10 így fest:

  1. Mészáros Lőrinc és családja: 488,1 milliárd forint
  2. Csányi Sándor: 467,9 milliárd forint
  3. Felcsuti Zsolt: 286,4 milliárd forint
  4. Veres Tibor: 282,9 milliárd forint
  5. Rahimkulov Ruszlán: 270,7 milliárd forint
  6. Gattyán György: 253,8 milliárd forint
  7. Rahimkulov Timur: 211,4 milliárd forint
  8. Demján Sándorné és családja: 197,2 miliárd forint
  9. Szíjj László: 190,5 milliárd forint
  10. Jellinek Dániel: 189,2 milliárd forint

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.