Kikapcsolják az áramot Los Angelesben azoknál, akik a tiltás ellenére is házibulit tartanak

Sharing is caring!

Szigorú járványügyi intézkedések vannak érvényben Los Angelesben, ám ez sokakat nem érdekel.

Koronavírus-világjárvány

A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.

Los Angeles polgármestere új szigorításokat jelentett be péntektől: azokban az ingatlanokban, ahol nagyszámú tömeg bulizik, a város saját hatáskörben lekapcsolhatja az áramot és a vizet is. A döntés hátterében a koronavírus-járvány áll, amely miatt továbbra is sok a fertőzött Amerikának ezen a részén.

A jelenlegi járványügyi szabályok értelmében Los Angelesben is tilos nagy létszámú gyűléseket tartani, ugyanis pont az ilyen eseményeken terjed legjobban a vírus, mivel a résztvevők nem viselnek maszkot, és nem tartanak távolságot.

A korlátozások életbe lépése óta egyébként több házibuli miatt kapnak bejelentést a hatóságok. Ennek oka, hogy az éjszakai klubok bezártak, a tömeg pedig a villákba megy kiengedni a gőzt. A polgármester Eric Garcetti azonban úgy véli, az áram és a víz kikapcsolásával kevesebb lesz a szabályszegő.

(A BBC nyomán)

Facebook Comments