Kirúgták a hős tűzoltót, mert kórházba vitte az égéssérült kislányt

Kirúgták a hős tűzoltót, mert kórházba vitte az égéssérült kislányt

Sharing is caring!

Ezzel megszegte a protokollt, ugyanis nem a tűzoltó feladata a szállítás.

fotók: illusztráció

Corey Britt parancsnokot azért menesztették állásából, mert felettese, Richard Kelley szerint nem a megfelelő protokoll alapján járt el, ugyanis a páciensek szállítása nem a tűzoltók feladata, hanem a mentősöké – adta hírül a Newsweek. A tűzoltókat karácsony estéjén riasztották este 7 órakor az egyik házhoz, ugyanis a 3 éves Quinn Amme törzsétől lefelé másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Britt kiérkezett a helyszínre, és azonnal tárcsázta a mentőket, akik azonban 20 perc késéssel érkeztek volna, késtek, így maga vitte be a kórházba a kislányt.

A szülők megköszönték a hős férfi munkáját, azt azonban nem értik, miért kellett meneszteniük állásából Brittet, hiszen csak a dolgát végezte, és megmentette kislányuk életét.

“Tiszteletben tartunk minden döntést, de amikor a rendszer nem működik, akkor helyettük kell cselekednünk. A mentősök valamiért nem jöttek időben, ezért én értem ki hamarabb. Saját felelősségem tudatában oklahomai apaként jártam el, így volt a legjobb a páciensnek” – magyarázta döntését a tűzoltó parancsnok. Aki abban reménykedik, hogy újból felveszik, és rendezni tudják az ügyet – írtza a liner.

Facebook Comments