Ködös reggelek, naposabb délutánok

Sharing is caring!

A jövő hét első felében délutánonként többfelé mérhetünk majd 20 fok körüli maximumokat.

A sokfelé szürke, esős vasárnapot követően a jövő hét első napjai is ködösen indulnak. Hétfő reggelre többfelé képződik pára, köd, helyenként szitálás, ködszitálás is előfordulhat, viszont a napközben

sokfelé megélénkülő, megerősödő délies szél miatt ez feloszlik majd, és szinte mindenhol kisüt a nap.

Északon, északkeleten és keleten viszont felhősebb maradhat az ég, és ezeken a tájakon elszórtan szitálás, gyenge eső még átmenetileg kialakulhat. A reggeli 4-11 fokról délutánra 15 és 21 fok közé melegedhet a levegő, a legmelegebb a szelesebb nyugati és délnyugati tájakon lehet.

Kedden a szélcsendesebb tájakon ismét párás, ködös időre ébredhetünk.

Napközben az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás,

viszont nyugaton több felhő lehet az égen, itt délután és este helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat. A délkeleti szelet néhány tájegységünkön élénk lökések kísérhetik. A hűvös hajnalt követően délután 15-21 fokot mérhetünk.

Fotó: Ágics Évi

Szerdán reggel ismét párás, ködös lehet a levegő, néhol szitálás sem kizárt, majd napközben mindenhol feloszlik a köd. A napsütést többfelé szűrhetik fátyol-, illetve alacsonyszintű rétegfelhők, viszont említésre méltó csapadék nem várható. A szél sokfelé északira-északnyugatira fordul, de nem lesz jelentős. A legmelegebb órákban 14-21 fokra van kilátás.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Borítókép: Akolyamo

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük