Egy évre szólt a fogadalma, de örökre letette a poharat és a cigarettát Kökény Attila. A népszerű zenész a fél életét az éjszakában töltötte, sok barátja van, a fellépések után pedig általában poharazni is ott maradt.

A koronavírus-járvány miatti másfél éves kényszerpihenő után újra kinyíltak a szórakozóhelyek, a zenészek visszakapták a munkájukat, de a rossz szokások nem tértek vissza.

– Teljes mértékben kivontam az életemből a bulizást, nem iszom, nem dohányzom. Amint vége a melónak, megyek haza. Meghoztam egy döntést, ahhoz tartom magam, és sokkal jobb így az életem – jelentette ki.

A zenésznek van is hova siet­ni a fellépések után, Aranka várja otthon, ráadásul az unokákkal is akad feladat.

– Unokák tömkelege van! Már van kettő, decemberben érkezik a harmadik, amitől én nagyon boldog vagyok. Nem is hiányzik más az életemből – tette hozzá Kökény, aki igyekszik fiatalos nagypapa lenni. Az átmulatott éjszakák után valószínűleg nem tudná tartani a lépést a legkisebbekkel. Első unokája 2020 elején született meg, ami teljesen átírta a családi életet. Örül, hogy mindezt fiatalon éli át.

– Most úgy érzem, nagyon jól bírom, de nem biztos, hogy tíz év múlva bemennék egy játszóházba, és átmásznék egy alagúton – tette hozzá mosolyogva.

Szenes Iván-díjat kapott

A hétvégén fellépett a legendás dalszövegíró, Szenes Iván emlékére rendezett koncerten, ahol két díjjal is kitüntették.

– Nagyon hálás vagyok istennek , hogy részese lehettem ennek a koncertnek, és nagyon megtisztelő, hogy Magyarország legnagyobb szövegírójáról, illetve zeneszerzőjéről elnevezett díjat vehettem át ma. És külön köszönet Szenes Andreának a megtisztelő bizalomért, illetve a Kornay Mariann Alapítványnak a Kornay Mariann Művészeti díjért – mondta Attila.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.