Budapest – Nemrég megszületett Kökény Attila harmadik unokája, a negyedik pedig áprilisban érkezik. Az énekes mindössze 45 évesen lett nagypapa, és bár sokáig terveztek egy késői babát feleségével, az első unoka hírére úgy döntöttek: feladják ezt az álmukat.

A 46 éves énekes nem átlagos nagypapa.

– Az ember úgy képzeli el a nagypapákat, hogy hatvan feletti öregurak, ezt a képet én sok mindenkiben leromboltam. Nem bánom, hogy így alakult, mert így még sokáig lehetek energikus nagyijuk az unokáknak. Szeretnék velük rengeteg közös programot szervezni, csúszni-mászni a földön, játszóházban hancúrozni, strandra járni. Szerencsére vagyok olyan erőben, hogy ezeket mind megtehetem – mesélte a Vasárnapi Blikknek Kökény Attila, akinek az idei ünnep a szokásosnál csendesebben telt. – Mivel Aranka lányom kisbabája, Inez decemberben született, egyértelmű volt, hogy náluk töltjük az ünnepet, oda jöttek a fiamék is. Nálunk mindig nagy, hangos ünneplés volt, és noha a nagy család majd továbbra is nálunk gyűlik össze, ezek már más ünneplések lesznek a sok unokával. Egy éve, december 31-én fogadtam meg, hogy soha többé nem rúgok be, sőt, alkoholt sem iszom és nem is dohányzom, ezt a mai napig tartom.

Az énekes úgy érzi, igazán szerencsés helyzetben van. Bár feleségével, Arankával sokáig úgy érezték, egy kisbaba jöhetne még hozzájuk, az első unoka hírére elengedték ezt az ábrándot.

– Negyvenöt évesen lettem nagypapa, a feleségemmel pedig akkor engedtük el végleg egy újabb gyerek gondolatát. Míg a lányunk be nem jelentette, hogy babát vár, úgy voltunk vele, hogy ha jönni akar még egy baba, hát jöjjön. A kis Medi érkezésének hírére azonban ezt végleg elengedtük. A nagyszülői szerep nagyon hálás, mert csak kényeztetni kell az unokákat, azt is mondhatnám, hogy mindent elrontunk, amihez a szülők ragaszkodnak – nevetett az énekes, aki mindezek mellett ahhoz ragaszkodik ahhoz, hogy az unokák nevelésébe sosem avatkoznak bele. – Ha a szülők tanácsot kérnek, az persze más, de alapvetően úgy csinálják, ahogy ők gondolják, nem szólunk bele az unokák nevelésébe. Nekünk még különben is itt van a 15 éves Lali, aki épp a kamaszkorát éli, őt azért még terelgetni kell, hogy eligazodjon az életben. Alapvetően őt is hagyjuk, hogy megélje a tizenöt évesek kis világát, de azért néha közbe kell szólni, ha valami meggondolatlanságot akar csinálni. Alapvetően kialakult egy olyan kép rólam, hogy én vagyok a szigorú szülő, akinek elég, ha egy szót szól, mindenki csöndben marad, még a 25 éves is… Pedig sosem bántottam semelyiket, de valahogy így alakult ki nálunk. Ilyenkor az történik, mint a filmeknél: amikor van egy izgalmas rész, és hirtelen hatalmas csönd lesz, még a légy zümmögését is lehet hallani, pedig előtte még ment a szájalás – nevetett Kökény Attila.https://pulsembed.eu/p2em/Lc0PdyF-g/

Nem árulják még el a kicsi nemét

Noha a család már tudja, a nyilvánossággal egyelőre nem osztja meg a legkisebb, áprilisban érkező unoka nemét. A pici az énekes fiáéknál érkezik, akiknek már van egy egyéves kisfiuk, Atika. Az énekes lányának, Arankának már két gyermeke van: Medárd kétéves, a kis Inez pedig mindössze egy hónapos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.