Köllő Babett és Vasvári Vivi kitesz egy orosz luxusfeleséget? – elindult a Feleségek luxuskivitelben 4. évada

Sharing is caring!

Ötleteink lennének, kik ugorhatnának be húzónévként a luxusfeleségek közé, ám a sorozat készítői inkább orosz nemzetiségű szereplőt újítottak be a negyedik évadra.

Távol álljon tőlem, hogy Vörösmartyt a luxusfeleségekkel egy kontextusban emlegessem, de elsőre a „megfogyva bár, de törve nem”-szólam jutott eszembe a látottakról, azt leszámítva, hogy sajnos kicsit azért törve is van ez így az első blikkre. Megfogyva, mert az eredeti bandából már csak egy luxusfeleség, Csősz Bogi maradt, a tavalyi évad után talán a két legnagyobb húzóerő, Köllő Babett és Vasvári Vivien is elhagyta az aranyfedélzetet. Törve, mert a kezdeti szórakoztató proliságot továbbra se igazán találja a sorozat, bár azért jobban nyomon van, mint a járvány miatt félbeszakadt előző évad.

Úgy fest, hogy a luxusfeleség Magyarországon ma hiánycikk, így a mögöttük maradó űrt most egy Oroszországból importált feleséggel igyekeznek a műsor készítői kitölteni: Anfisa Bulgakova még gyerekkorában költözött Magyarországra, menő teniszező férje van, három gyereke, és a természetesség híve.

Első látásra úgy tűnik, végre nem egy újabb vérmes egóharcost dobtak a luxusamazonok vermébe, Anfisa egyelőre csak visszafogottan kamillázik annak láttán, mi fán terem a magyar luxusfeleségvirtus. Ezt pedig a luxicsapat, azaz Csősz Bogi, Yvonne Dederick, Molnár Nini és Polgár Tünde mutatja meg neki, alkalmi mellékszereplőként Yvonne lányával, Mardollal kiegészülve.

Míg az előző évadnak négy rész után véget vetett a koronavírus, addig az újat gyorsan a szigorú korlátozások előtt leforgatták. Az érezhető rajta, hogy ismét nagyon elszeparált környezetben mozognak a szereplők, és azt hihetnénk, hogy puszit is azért nem adnak egymásnak, hogy vigyázzanak – amíg el nem hangzik egyikük szájából, hogy valójában a sminkjükre vigyáznak.

Ahogyan azt már az első rész felvázolja, az új évad is követi majd az előzőek receptjét, amit a vírushelyzet még indokoltabbá tesz: időről időre valamelyik luxusnő fogja az egész bagázst és meglepetéshétvégére viszi őket valamely elszigetelt vidéki létesítménybe, ahol előre megírt konfliktusokba bonyolódnak majd a főszereplők.

Az első részben Yvonne találja ki, hogy boszorkánypartit tart egy vidéki szállodában. A luxusnők persze nem a zónázóval érkeznek, hanem ki lóháton, ki lovaskocsival, Noémit azonnal le is gorombítják, hogy volt pofája fehér ruhában boszorkánynak öltözni. Később bemennek a gondosan félelmetesre díszített házba, Tündéből azonnal törne ki az ADHD, és törölgetne mindent fényesre, de inkább pár gúnyos megjegyzésbe fojtja feszültségét, ami aztán Noémin csattan. El is érkeztünk a Kötelező Összefeszüléshez, Noémi egy jósnővel megtámogatva ki is akad, amiért Tünde egy energiavámpír. A véres, pókhálós falak közt kissé nyögvenyelősen játszódik le a dráma, tekintve, hogy Noémi senkinek sem bírja igazán összefoglalni, mi Tündével a baja, de hát valamivel ki kell ugye tölteni a játékidőt.

Később azért csak kiderül annyi, hogy Tünde küldött neki még az előző évad elején egy nem túl kedves esemest. Újabb felesleges percek után kiderül, miért: mikor Tünde édesanyja alkoholizmusáról beszélt, Noémi utána csak annyit mondott, hogy lépjen már túl rajta, ne drámázzon, hisz a felnőttek dolga a múlton való továbblépés. Sosem mondtam ilyet – állítja Noémi, aki vélhetően nem a legélesebb kés a fiókban, mivel azonnal be is vágják az ominózus visszajátszást.

Na, ezen is túlvagyunk, Noémi egész éjjel bőg, a többiek pedig kitárgyalják a drámát. Nini Anfisához libben át talpig boszorkányban, mondván, hogy klipet forgat majd Mardollal, de azért csacsogjanak egy kicsit.

Anfisa látszólag sok mindenre fel volt készülve, de erre nem, idegesen görgeti is az arcán a ránctalanító eszközt, elmondása szerint ugyanis érzi, hogy ettől a műbalhétól máris leszakadt az arca, másznak elő a ráncai.

Miután a mini úthengerrel visszaegyengette arcbőrét, át is megy Noémihoz, hogy elmondja, nem érti, mi a baj, de haza azért ne menjen emiatt. A hisztéria után végre a móka is megérkezik, a lányok egy kis katonai kiképzésen vesznek részt, gyorsan lapozzunk is túl azon, hogy megint dizájnerkezeslábasban és hófehér gatyában érkeznek, mert itt végre már röhögni is lehet kicsit.

Az erőfitogtatásnak a nők is örülnek, mindig is szerettem volna egy akciós filmben szerepelni, mondja Yvonne, és kicsit jól esik nézni, ahogy Tündét élvezetesen hosszú perceken át a hátizsákjánál fogva cibálja a földön.

Nem mindenkinek tetszik az összes feladat, „inkább újra szülök” – foglalja össze a véleményét a fűben kúszásról Noémi, de azért ő is nevet.

A versenyt a Bogi-Anfisa páros nyeri, luxusfeleséghez méltó rutinnal hagyják, hogy aranyat akasszanak a nyakukba. Következik még egy kötelező gyors békülés Tünde és Nini között, hogy a következő részben már más vigye tovább a hisztistafétát.

Ahogy az előző évad, ez is kissé lagymatag, érezhetően hiányzik belőle Vasvári és Köllő nagy szája és prolisága, az új szereplők – beleértve Noémit és Ninit is – pedig összesen nem tudnak annyi izgalmat pumpálni a műsorba.

De valahogy most még ez is üdítőnek hat: egyszerűen és jólesően tompítja le az agyat azok után, hogy már álmunkban is Müller Cecília blézerei és orrokba dugott pálcák támadnak. És bár az előző évadnak ponthogy rosszat tett a koronavírus, ennek pont azért tesz jót, mert az aktuális káoszhelyzetben és bezártságban a béka feneke alatt az ember ingerküszöbe, és igen, fáj bevallani, de már jóformán az is le tud kötni, hogy hat nő luxuscicaharcát nézzük.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük