Köllő Babett nevét 2017-ben ismerte meg az egész ország, amikor szerepet vállalt a Feleségek luxuskivitelben című műsorban. A TV2 Sztárban sztár leszek! című műsorába már közönségkedvencként érkezett. Bár kapott rengeteg bírálatot is, elmondása szerint ez sosem akadályozta meg abban, hogy küzdjön a céljaiért.

https://ed9d48b11173e87798d9593169f73ec9.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ezeket látta már?

(A legfrissebb hírek itt)

– Nem volt egyszerű önnel interjút készíteni, mert két év után először találkozhatott az édesanyjával, aki hazalátogatott Amerikából.HIRDETÉS

– Igen, anyu kint él, és két éve nem találkoztunk, mert a vírus miatt nem tudtunk utazni. Most kiélvezünk minden percet.

– Vágjunk is bele! Mit gondol, hogyan vélekednek önről az emberek?

– Őszintén mondom, nem tudom. Régen, amikor a reality indult, sok kommentet olvastam, ezekben kaptam hideget és meleget is, megjegyzést tettek az életemre, a külsőmre, mindenre. Azóta eltelt majdnem öt év, szerintem sokaknak változhatott rólam a véleménye, hiszen más műsorokban is feltűntem, és láthatják, milyen vagyok igazából. A kritikát elfogadom, de olyan emberek véleményére nem vagyok kíváncsi, akik nem ismernek, ezért nem olvasom a kommenteket. Nagyjából öt ember van, akire hallgatok, és számít, hogy mit mond rólam. Mindenkinek úgysem lehet megfelelni, nem is akarok.

– De hisz ez volt a Feleségek luxuskivitelben koncepciója is.

– Az eredeti formátum valami ilyesmi, igen. Bevallom, eleinte naivan azt hittem, bemutatjuk, hogy jó körülmények között élünk, de eközben rengeteget dolgozunk, önálló karrierünk is van. Aztán idővel láttam, hogy ez a műsor mégsem arról szól.

– Ön szerint irritáló volt mutogatni, hogy milyen gyönyörű házban élnek, milyen drága autót vezetnek és milyen márkás ruhákat vesznek?

– Szeretném tisztázni: attól, hogy jók az anyagi körülményeink, az igazi luxus nem ott kezdődik, ahol mi tartunk, ez nem igazán kiemelkedő gazdagság. Inkább irónia volt az egész műsorban, csak ezt sokan nem értették.

Ez is érdekelheti: Köllő Babett borzasztóan sajnálta, amit tett, könnyekben tört ki a Sztárban sztár leszek! stúdiójában – videó

Bár nem szereti a fölösleges hivalkodást, a gardróbját sokan megirigyel-hetik /Fotó: Pozsonyi Zita

– Akkor nem úgy kell elképzelni, hogy az Andrássy úton szórja a pénzt?

– Olyannyira nem, hogy szerintem életemben nem vásároltam még az ottani luxusüzletekben. Azért én egy tisztességes vidéki lány vagyok, aki előbb gondol arra, hogy megfőz két napra előre, mint hogy milyen táskát vegyen. Nálam van egy észszerű limit, hogy mire mennyit költök, és hiába van a bankszámlámon annyi pénz, hogy megvehetnék egy monogramos táskát, sajnálom rá a hétjegyű összeget. Előbb költök nagyobb összeget egy festményre vagy egy első kiadásos Ady Endre-kötetre, mint márkás ruhára.

– Megkapta azt a kritikát is, hogy érdekből házasodott?

– Meg, persze, hogy biztos csak azért mentem hozzá a férjemhez, Andráshoz, mert sok pénze van. Tizenhat éve vagyunk házasok, van egy közös gyerekünk, szerintem azért ez elég beszédes. Ha a pénzre utaztam volna, akkor pár év után elválok és keresek egy még gazdagabb férfit.

– Bár András szerepelt az első évadban, kicsit olyan, mint Columbo felesége. Meséljen róla!

– Egy autóversenyen ismerkedtünk meg, ugyanis ő is versenyzett. Emlékszem, hogy kimentem a futamra, és volt ott egy félmeztelen táncoslány, a férfiak pedig körbeállták, bámulták. Odaléptem, és valami olyasmit mondtam, hogy „Jó a látvány, mi?”. Ezután ő odajött hozzám, hosszasan beszélgettünk, de részemről nem volt szerelem első látásra. Később megszerezte a számomat, elhívott ebédelni, és ő más volt, mint a korábbi idióta pasijaim, akik rengeteg sérülést okoztak. Úriember, aki figyelt rám, és a közel húsz év alatt nem találkoztam olyan férfival, aki a nyomába érhetne.

– Mivel foglalkozik a férje?

– Korábban raliversenyző volt, majd utángyártott autóalkatrészeket forgalmazó céget alapított. Végül kiszállt, és ingatlanokat vett, azokat adja ki, valamint ingatlanfejlesztéssel foglalkozik.

– Biztos a tenyerén hordozza önt.

– Igen, de az önállóságom és a függetlenségem nagyon fontos. Tizenöt éves korom óta dolgozom, pénzt keresek, voltam szoláriumban, színházban, szinte bármilyen munkát elvállaltam, soha senkitől nem vártam el, hogy eltartson. Amikor megszületett a lányom, Milla, akkor nem dolgoztam. Borzalmas érzés volt, hogy kiszolgáltatott vagyok, nincs bevételem, és bár András ezt sosem éreztette velem, nyomasztó volt. A mai napig van saját keresetem, nem a férjem tart el.

– A családja hogyan élte meg a hirtelen jött népszerűségét?

– Támogattak, bátorítottak, és tudták, ha igent mondtam, arra jó okom volt. Persze volt pár kolléga, aki fanyalgott, de az élet engem igazol. A férjem nem szeret szerepelni, a kislányomat pedig nem érte hátrány emiatt. Milla ebben nőtt fel, sokat jött velem színházba, és nem zavarta, ha felismernek az utcán.

– Bár a tévéből ismerik a legtöbben, színésznőként végzett.

– Már háromévesen tudtam, hogy az leszek, tizenöt voltam, amikor szerepet kaptam a Pécsi Nemzeti Színházban, közben balettozni jártam, és bár rengeteg munka volt ezekkel, én imádtam, és végig kitűnő jegyeim voltak. Hamar felnőttem, de nem azért, mert az élet rákényszerített, hanem mert szerettem ezt a légkört.

Testre szabott szerep volt számára a Nicsak, ki vagyok? /Fotó: TV2

– Az anorexiára gondol?

– Például. Tizenöt évesen a balett-tanáraim azt mondták, fogynom kéne. Ma már tudom, ők pár kilóra gondoltak, de én nem ettem, hashajtót szedtem, végül 39 kiló voltam, csont és bőr. A szüleim mindent megpróbáltak, fenyegettek, étvágyfokozót tettek az ételembe. Végül nagy nehezen sikerült legyőznöm a betegséget, és most teljesen elégedett vagyok a külsőmmel. A műsor miatt beszéltem erről, ahogy arról is, hogy három babát elveszítettem. Ez felért egy terápiával.

– Sosem bántotta, hogy a közvélemény nem színésznőként, hanem realitysztárként tartja számon?

– Már elnézést, de ez nem az én szegénységi bizonyítványom. Tíz évig voltam a Játékszínben, rengeteg helyen színpadra léptem, az operett műfaj összes szubrettszerepét eljátszottam, mielőtt indult a műsor. Azt hiszem, nem az én hibám, hogy a nézőtéren maximum pár száz ember ül, míg a tévé előtt egymillió.

– Nem hiányzott, hogy elismert kőszínházak hívják?

– Nem, mert azt vallom, hogy teljesen mindegy, hol játszunk, a közönség a lényeg. A díjakat sem hiányoltam soha, ahogy azt sem, hogy az a pár nagyon elit pesti színház hívjon. Egyszer a férjemet keresték meg, hogy készülőben van egy szuperprodukció, és ha ő támogatja anyagilag, akkor kapok benne szerepet. Kikértem magamnak.

– Nem bánta meg, hogy elvállalta a realityműsort?

– Nem, mert ha nemet mondok, akkor mi most nem beszélgetnénk. Tudom, mennyit köszönhetek neki. Jöttek utána jó felkérések, amelyek között volt, amit azért nem vállaltam, mert nem lett volna továbblépés, fejlődés. Tudatosult bennem, hogy nem akarok már „csak” szereplő lenni.

– Mi szeretne lenni?

– A Sztárban sztár leszek! ítésze vagyok, ezt nagyon szeretem, de az álmom egy saját műsor. Szívesen lennék a háziasszonya egy show-nak vagy egy párkapcsolati realitynek. A cél még messze van, de addig lehet menetelni, amíg el nem érjük, amit akarunk.

– Mit tesz azért, hogy elérje a célját?

– Nem kilincselek, inkább tanulok, Egy éve hetente megyek Demcsák Zsuzsa barátomhoz, aki abban segít, hogy miként kommunikáljak a kamera előtt.

Névjegy:

Köllő Babett 1978. október 30-án született, gyerekkorát Bonyhádon töltötte. A Pécsi Művészeti Szakközépiskola tánctagozatán végezte középiskolai tanulmányait, ahol a klasszikus balett mellett színészmesterség-órákra is járt . Tizenöt évesen megkapta az Adrian Mole titkos naplója című musicalben Pandora szerepét. Érettségi után Gór Nagy Mária színitanodájába járt, utána a Harmadik Színház társulatának tagja lett, majd játszott Győrben, Kalocsán, a budapesti Játékszínben, a Vidám Színpadon, a Thália Színház Mikroszínpadán és a Pesti Magyar Operettben. Első tévés szerepe egy sörreklám volt. A kétezres évek elején egy rendőrlányt alakított a Bujtor István rendezte Zsaruvér és csigavérben. Kisebb szerepeket kapott a Kontrollban, a Kaméleonban és a Valami Amerika 2-ben, a Hacktion – Újratöltve című sorozatban és a Fapadban. 2017-től a Feleségek luxuskivitelben három évadában volt látható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.