Koronavírus a háziállatokban: ezt javasolják a kutatók

Koronavírus a háziállatokban: ezt javasolják a kutatók

Sharing is caring!

A Kelet-Angliai Egyetem, az Earlham Intézet és a Minnesotai Egyetem szakértői szerint egy szükséges és fontos lépés lenne a koronavírus elleni küzdelemben az, ha a háziállatok számára is készítenének vakcinákat és ők is megkapnák az oltást.

A vírust több állatfaj is el tudja kapni, Dániában például több mint 17 millió nyércet kellett ezért lemészárolni. Jelenleg dolgoznak egy, nyérceknek készülő védőoltáson, így a jövőben elkerülhetőbbek lennének az ilyesfajta esetek.

(A legfrissebb hírek itt)

Mindemellett a vadon élő populációkban is elterjedhet, a mutálódott vírussal pedig később visszafertőzhetik az embereket. Egyelőre arra még nincsen bizonyíték, hogy az ember kutyáktól vagy macskáktól is elkaphatja a vírust. Többnyire attól tartanak, hogy körülöttünk élő állatok a vadonban megfertőzhetnek más állatokat is: a vírus így mutálódik, majd később egy új variánsként fertőzheti meg az embereket.

Szerencsére házi kedvenceink nem jelentenek komoly veszélyt az emberek számára, ennek ellenére nem árt felkészülni. A nyércek számára készülő vakcina egyébként már tavaszra is készen lehet akkor, ha a szükséges engedélyeket megkapják.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük