Koronavírus: Ausztria tovább szigorít

Sharing is caring!

A koronavírus-fertőzések meredek emelkedése miatt Ausztria tovább szigorít. A héten életbe lépett korlátozásokon túl hétfőtől, szeptember 21-től újabb szigorításokról döntött az osztrák kormány – számolt be a Euronews.

Csökkenteni kell a társadalmi érintkezéset – mondta Sebastian Kurz kancellár. Emiatt 10 főben korlátozzák a zárt térben tartott értekezleteket, ünnepségeket, magánrendezvényeket – azaz minden beltéri eseményen legfeljebb 10 ember tartózkodhat egy helyiségben. Kültéri rendezvények estében 100 fő a létszámhatár.

Nemcsak az egészségügyi következmények csillapítása, hanem a gazdaság és a munkaerőpiac megvédése is cél. Ezt most meg kell tennünk, hogy megelőzzünk egy második lezárást – tette hozzá a politikus a portál beszámolója szerint.

létszámkorlátozás alól egyedül a temetési szertartások mentesülnek, de az esküvők nem.

A hatóságok ugyanakkor nem fogják magánlakások rendezvényeit nyomon követni, nem sértenek alapjogokat. Bíznak a lakosság felelősségteljes magatartásában.

Ausztriában is gyorsan romlanak a járványadatok. Az aktív koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladja a 7 ezret. (Az alig nagyobb lélekszámú Magyarországon 10 280 fő volt a csütörtöki adat.)

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük